Ventspils jūrnieka sievas sacirtēji gaida sodu

© F64 Photo Agency

Pēc divu mēnešu darba policijai izdevies atklāt 42 gadus vecās ventspilnieces Natālijas slepkavību, kas 20. septembrī izdarīta laupīšanas laikā sievietes privātmājā Gāliņciemā.

Aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturēts 20 gadu vecais Kaspars, kuram nav deklarētas dzīvesvietas, un arī pasei ir beidzies derīguma termiņš, 22 gadus vecais ventspilnieks Dainis un 25 gadus Pierīgā mītošais Romāns. Dainim un Kasparam piemērots apcietinājums, Romāns atrodas brīvībā. Visi aizturētie jau agrāk ir tiesāti par dažādiem mantiskiem noziegumiem, bet reālu cietumsodu neviens no viņiem nav saņēmis.

Torīt sieviete, kā ierasts, bija pavadījusi uz skolu 11 gadu veco meitu, bet pirms pulksten 10 ar automašīnu «Volvo XC60» uz darbu nelielā veikaliņā aizvedusi vecāko, 21 gadu veco meitu. Pēc tam Natālija atgriezusies mājās, iebraukusi mašīnu garāžā un, visticamāk, kā parasti to darīja, devusies pagulēt, – par sievas rīta ritmu »VZ« stāstīja Natālijas vīrs Aleksandrs, abi laulībā nodzīvojuši 22 gadus. Viņš ir jūrnieks, kuģa mehāniķis, un traģēdijas laikā vēl bija pie Amerikas krastiem. Asinīm noplūdušo mammu bija atradušas meitas, kas pulksten 15.30 atgriezušās mājās. Varmākas sievietei uzbruka kurtuvē, vismaz sešas reizes iesitot pa galvu ar cirvi. «Kad meitenes pēc piecām stundām mammu atrada, viņa vēl bija dzīva, bet ātrās palīdzības mašīnā nomira. Ārsti teica, ka viņu nevarētu glābt, jo smadzenes bija mirušas uzreiz, sirds tikai sitās. Viņai rokas bija sasistas, acīmredzot bija mēģinājusi no cirvja pasargāt galvu,» skumjš ir atraitnis. Laupītāji mājā neko īpaši neesot meklējuši, paņēmuši, kas gadījies pa rokai, – Natālijas zeltlietas, somiņu, kurā bija dažus simtus latu vērts fotoaparāts «Sony NEX5» un bankas kartes. Noziegumu izdevās atklāt, jo Kaspars kādā no Ventspils bankomātiem no Natālijas kartēm noņēma 600 latu un viņu fiksēja novērošanas kamera.

«Dainis tagad visu vainu veļ uz Kasparu. Pārventā veikalā uzzinājām, ka pēc nozieguma izdarīšanas viņi tur katru dienu iepirkušies par 20 latiem. No paziņām arī uzzinājām, ka Dainim bijusi pilna soma ar kaut kādām tabletēm. Neticu, ka Kaspars varēja nogalināt, viņš mīlēja suņus un kaķus, bet var jau būt, ja dzer tabletes, paliek muļķis,» »VZ« stāstīja Kaspara Piltenē dzīvojošā vecmāmiņa, atklājot, ka mazdēla draugs Dainis, kurš pats audzis audžuģimenē un regulāri konfliktējis ar savu tanti, viņai nekad nav paticis, jo viņš «slikti ietekmēja» Kasparu un panāca, ka viņš pamet mācības vakarskolā un neiet uz darbu. Bērnībā Kaspars bijis visai labs puisis, tiesa, savulaik skolā nozadzis datoru, taču nekādu reālu sodu par to nav saņēmis. Vecmamma piebilda, ka Kasparam paticis labi ģērbties, viņš bijis akurāts, kopts, lietojis dažādus kosmētiskos līdzekļus, arī matus mēdzis krāsot. «Kamēr strādāja, bija paēdis, sev drēbes pirka,» tā Anitas kundze.

»VZ» novēroja, ka sociālajos tīklos Kaspars atstāj pozitīvu iespaidu, arī viņa intereses ir gaišas, par sevi viņš saka: «Nopietns un aktīvs, ideju ģenerators, pārpārēm moderns. Talantīgs un izaicinošs.» Savukārt Daiņa profils, īpaši pēdēja gada laikā, ir pilns ar attēliem, kur dažādos veidos attēlota nāve, sakropļoti cilvēki. Zem visiem attēliem viņš palicis smejošu sejiņu. Arī viņa profila bilde ir izaicinoša – tērpies vien saplēstās džinsu biksēs, viņš ar izstieptu roku rāda vidējo pirkstu.

Svarīgākais