Anna Ņetrebko ar slimo dēliņu paliek viena

© Scanpix

Pašlaik krievu operas dīva Anna Ņetrebko ir visas pasaules žurnālistu uzmanības lokā un ne tikai tāpēc, ka ir viena no pieprasītākajām opermūzikas zvaigznēm, bet arī tāpēc, ka Ņetrebko kopdzīve ar urugvajiešu tenoru Ervīnu Šrotu pēkšņi izjukusi.

Baumoja, ka šķiršanās iemesls ir dzīvošana ilgstošā atšķirtībā – zvaigžņotais pāris ļoti reti tikās savu profesionālo pienākumu dēļ. Pati Anna Ņetrebko deva priekšroku nekomunicēt ar preses pārstāvjiem, taču Andreja Malahova televīzijas raidījumam «Lai runā» dīva izkratīja sirdi.

Dziedātāja atklāja, ka nekāda īpaša šķiršanās iemesla nebija – tā notika un viss. Viņa ir priecīga par sešiem kopā nodzīvotiem gadiem, kuru laikā viņiem pasaulē nāca brīnumjauks dēliņš Tjago. Pāris šķīries bez naida un kašķiem, un arī turpmāk abi paliks labi draugi un kolēģi, jo jau janvārī abi kopā uzstāsies. Turklāt mūziķi turpina darboties labdarības fondā, ko abi kopīgi nodibināja pērn maijā. Šā fonda mērķis ir bērnu audzināšana un izglītošana, kā arī kultūras un mākslas attīstības veicināšana.

Krievijas Pirmā kanāla raidījumā Anna Ņetrebko pirmo reizi atklāti pastāstīja par sava piecgadīgā dēliņa Tjago slimību. Operdziedātāja kļuva par mammu 36 gadu vecumā, taču tikai pirms diviem gadiem uzzināja, ka viņas mazulis sirgst ar autismu. Dīva Ņujorkā atrada speciālistus, kas ar puisēnu nodarbojas pastiprināti. Jāteic, ka Tjago ir autisms ļoti vieglā formā – gandrīz nemanāms. Anna Ņetrebko pastāstīja, ka visu brīvo laiku pavada kopā ar dēliņu, ved viņu uz parasto skolu, bet pirms miega lasa priekšā grāmatas. Izņēmums ir tikai tad, kad viņai ir izrādes, tad Tjago ir kopā ar auklīti. Savukārt ar tēti zēns sazvanās skaipā, kad vien tas ir iespējams.

Svarīgākais