Ministra Bordāna dēla kāvējs atkal ringā

© Sportacentrs.com

Nav noslēpums, ka tieslietu ministrs Jānis Bordāns aizraujas ar austrumu cīņām – politiķis ar savu aizraušanos aplipinājis arī dēlu Tomu Bordānu, kurš aktīvi piedalās gan profesionālajās kikboksa cīņās, gan cīņās bez noteikumiem jeb MMA.

Toma Bordāna pirmās gaitas profesionālajā sportā gan neiesākās diez ko spoži. Profesionālajā cīņu sportā viņš debitēja pirms trim gadiem Rīgā, aizvadot MMA (Mixed Martial Arts)maču ar toreiz vēl mazpazīstamo, šobrīd Latvijas labāko pusvieglā svara MMA cīkstoni Edgaru Skrīveru. Lai arī Bordāns cīņu iesāka daudzsološi, ministra dēls, tāpat kā daudzi citi Skrīvera «upuri», piedzīvoja zaudējumu ar tehnisko nokautu.

Neskatoties uz sakāvi, Bordānam tika prognozēta daudzsološa nākotne – viņš izcīnīja vairākas uzvaras, taču puiša sportista karjera tomēr nevainagojās ar galvu reibinošiem panākumiem. Savukārt Skrīvers ir kļuvis par vienu no mūsdienu Latvijas MMA ikonām, kurš šo sestdien, 16. novembrī, savā dzimtajā Tukumā cīņu šovā «Freon: Milžu cīņas 2» aizvadīs titula maču par vakanto internacionālo Latvijas čempiona jostu ar lietuvieti Romualdu Saudini.

Kas attiecas uz Bordānu jaunāko, viņš uz kādu laiku nolicis boksa cimdus plauktiņā un nopietni pievērsies politikai. Toms Bordāns no nacionāļu saraksta pat startēja galvaspilsētas pašvaldības vēlēšanās, tomēr Rīgas domē netika ievēlēts.