Bijušais Saeimas deputāts meklējot seksu internetā

© F64 Photo Agency

Ar veselu kaudzi e-pasta sarakstes kopiju nesen »VZ« redakcijā vērsās kāda dāma, apgalvojot, ka viens no rakstītājiem ir Gulbenes domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Caunītis.

Ja tā ir patiesība, tad vismaz vietējā mērogā varētu izvērsties mērens skandāls, jo vēstulēs netrūkst pikantu tekstu, kas robežojas ar virtuālo seksu, bet Caunītis tomēr ir precēts vīrs.

Spēlē paslēpes

«Es esmu maigs un kaislīgs vīrietis un man ļoti patiktu sajust kā tavs augumiņš notrīsētu no baudas no maniem glāstiem, jutekliskajiem pieskārieniem un manas mēlītes draiskošanās. Vai tev patīk orālās rotaļas? Man būs 39.» Šādi un līdzīgi teksti atrodami iesūtītajās vēstuļu kopijās. Vīrietis (vai vīrieši) atzīst, ka ir precēts un meklē sev mīļāko jebkurā Latvijas pilsētā, par savu dzīvesvietu uzdodot te vienu, te citu Latgales pilsētu.

Cik var spriest no iesūtītajām vēstulēm, sarakste notikusi vasarā it kā starp vairākiem vīriešiem un sievietēm, un, lai gan «kompromata» iesūtītāja apgalvo, ka iepazīšanās meklētājs visos gadījumos ir Gulbenes domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Caunītis, par ļoti pārliecinošiem šos pierādījumus nosaukt nevar. Atsevišķos gadījumos iesūtītas fotogrāfijas, kurās patiešām redzams Caunītis, bet citās – gluži sveša persona. Telefona numurs, no kura vīrietis zvanījis un sūtījis īsziņas, ir izslēgts, sazināties neizdevās arī ar pašu sūtītāju, kura neatbildēja uz zvaniem un īsziņām. Sūtītāja vēstulē apgalvo, ka dažādas e-pasta adreses, ko izmantojot Caunītis, ir ar vienādām IP adresēm, kuru vidū ir arī Gulbenes domes adrese. Tajā pašā laikā viņa neatklāj, kā pati tikusi pie šīs sarakstes. Vai slēpdamās zem dažādām adresēm sarakstījusies un flirtējusi ar precētu vīrieti, arī pati būdama vai uzdodamās par precētu, vai arī vēstules ir zagtas. Nedz vienā, nedz otrā gadījumā šāda rīcība nedara godu pašai «kompromata» piegādātājai.

Bez komentāriem

Kompromata iesūtītāja vēstulē apgalvo, ka viņai nav vajadzīga nauda, nedz arī kādi citi labumi un vienīgais, ko viņa vēlas – atmaskot vicemēru, jo neesot pieņemami, ka amatā atrodas tāds divkosīgs un izvirtis cilvēks.

»VZ« neizslēdza iespēju, ka, būdams politiskā amatā, Caunītis paguvis ne vienam vien «uzkāpt uz varžacīm» un iegūtie ienaidnieki pilnīgi saprotami vēlas atriebties, saraksti viltojot. Tomēr, sazinoties ar Caunīti, pretēji gaidītajam sekoja nevis kategorisks noliegums, bet izvairīga atteikšanās no komentāriem. «Arī es esmu uz savu mājas e-pastu saņēmis saraksti, taču, kamēr neesmu ticis skaidrībā, kas ir tā visa pamatā, tikmēr neko nevēlos komentēt,» pauda Caunītis. Pat lūgts tieši atbildēt, vai viņš mēģinājis šajā vasarā internetā iepazīties ar sievietēm, Caunītis atbildēja ar to pašu izvairīgo «nevēlos sniegt komentārus». Gulbenieši gan irgo, ka tas neesot pārsteigums, jo Caunītis esot, kā to demokrātiskāk pateikt, ar stingru raksturu neapveltīts vīrietis.

Politiķis ar stāžu

Pirmo reizi Gulbenes pilsētas domes vēlēšanās Caunītis kandidēja no Kristīgi demokrātiskās savienības 2001. gada pašvaldību vēlēšanās, taču netika ievēlēts. 2005. gada pašvaldību vēlēšanās, jau pārstāvot partiju «Jaunais laiks», viņš tika ievēlēts Gulbenes pilsētas domē. 2006. gadā A. Caunītis kandidēja 9. Saeimas vēlēšanās no «Jaunā laika» saraksta, netika ievēlēts. 2009. gadā ievēlēts Gulbenes novada domē no «Jaunā laika» un «Pilsoniskās savienības» apvienotā saraksta.

2010. gadā A. Caunītis kandidēja 10. Saeimas vēlēšanās jau no partijas «Vienotība» saraksta un, lai arī netika ievēlēts, taču ieņēma partijas biedra Arta Pabrika vietu Saeimā, kad tas kļuva par ministru. Pēc 10. Saeimas atlaišanas 2011. gadā A. Caunītis kandidēja ārkārtas Saeimas vēlēšanās, taču netika ievēlēts.

2012. gada aprīlī A. Caunītis kļuva par Gulbenes pilsētas pārvaldes vadītāju. 2013. gada pašvaldību vēlēšanās viņš ir «Vienotības» deputāta kandidāts un saraksta līderis uz vietu Gulbenes novada domē un patlaban ir novada domes priekšsēdētāja vietnieks. Cik zināms, viņš joprojām ir precējies ar Lailu Caunīti.

Svarīgākais