Nikolass Keidžs ANO vārdā cīnīsies pret noziedzību

Holivudas aktieris Nikolass Keidžs ir ieguvis ANO atzinību par savu ieguldījumu humānās palīdzības darbā.

Pagājušajā nedēļā ANO ģenerālsekretārs Bāns Ki Mūns 45 gadus vecajam Oskara laureātam pasniedza Globālā pilsoņa balvu. Viņš arī ir iecelts par ANO labas gribas vēstnieku cīņā pret narkotikām un noziedzību.

Aktieris, balvu saņemot, sacīja, ka viņš centīsies pievērst uzmanību nepieciešamībai pēc globāla taisnīguma. „Mana loma labas gribas vēstnieka amatā pilnīgi noteikti būs lielāks izaicinājums un arī jēgpilnāka nekā tās, ko es attēloju uz ekrāna,” sacīja aktieris.

„Nikolasa Keidža attēlotie varoņi mums ir rādījuši dažus no cilvēka dabas tumšākajiem aspektiem,” teica ANO Narkotiku un noziedzības biroja izpilddirektors Antionio Marija Kosta. „Tagad viņš cīnīties vienā no cēlākajiem darbiem - par taisnīgumu. Viņa zvaigznes statuss un stingrā pārliecība ļaus sasniegt drošību un taisnīgumu visiem.”

N. Keidžs, kurš darbojies arī cilvēktiesību organizācijas Amnesty International vārdā, jau ir ziedojis divus miljonus dolāru, lai izveidotu fondu bērniem, kas mācīti par karavīriem. 2005. gadā kinoteātros tika izrādīta filma Kara kungs ar viņa piedalīšanos, un tanī laikā N. Keidžs vadīja kampaņu, lai pievērstu uzmanību starptautiskās ieroču kontroles nepieciešamībai un ieroču kontrabandas problemātikai.

Īpaši lielu iespēju ziedot labdarībai N. Keidžam gan nav, jo viņam pašam ir pamatīgas finanšu problēmas. Ieņēmumu dienests šogad par N. Keidžam tika piestādīts 6,26 miljonu dolāru liels rēķins par 2007. gadā nesamaksātiem ienākuma nodokļiem. Gadījumā, ja naudu viņš neatradīs, ieņēmumu dienests apķīlās aktiera nekustamos īpašumus Ņūorleānā. Dienests ar to vien mierā nav licies un atklājis arī, ka nodokļi nav samaksāti par laikposmu no 2002. līdz 2004. gadam, un par to rēķinam klāt pieskaitīti ir vēl 360 tūkstoši dolāru.

Jauzdams nepatikšanas, šā gada pavasarī N. Keidžs izlika pārdošanai dažus no saviem īpašumiem, tai skaitā vienu pili, ko pārdeva par 2,5 miljoniem dolāru. Oktobrī viņš iesūdzēja tiesā savu bijušo finanšu pārvaldnieku, kurš nav pildījis savu uzdevumu maksāt nodokļus un kura rīcības dēļ aktieris esot iedzīts finanšu postā.

Svarīgākais