Šovakar nebūs pieejami "SEB bankas" bankomāti; nevarēs norēķināties ar kartēm

© F64

Šovakar no plkst.22 līdz 23 nebūs pieejami "SEB bankas" bankomāti un nebūs iespējams norēķināties ar "SEB bankas" maksājumu kartēm.

"SEB bankas" bankomāti nestrādās un ar maksājumu kartēm nebūs iespējams norēķināties, tāpēc ka "SEB banka" pāriet uz jaunu IT un klientu apkalpošanas sistēmu.

Jaunās sistēmas ieviešanas dēļ šajā nedēļas nogalē nav pieejami vairāki "SEB bankas" pakalpojumi. Kopš piektdienas pēcpusdienas līdz pirmdienas plkst.6 nav pieejama "SEB bankas" internetbanka un citi elektroniskie pakalpojumi. Tas nozīmē, ka šajā laikā nav iespējams veikt maksājumus internetbankā, kā arī veikt autorizāciju ar internetbanku interneta veikalos vai pakalpojumu sniegšanas vietnēs, tai skaitā arī "www.latvija.lv".

Šajā nedēļas nogalē "SEB bankas" filiāles tirdzniecības centros strādā konsultāciju režīmā, jo bankas pamatsistēma nav pieejama. Visas "SEB bankas" filiāles ierasto darbu atsāks pirmdien plkst.9.

Bankas informatīvais tālrunis 26 668 777 nodrošina aktuālo informāciju par sistēmas nomaiņas procesu.

"SEB bankas" mājaslapā atrodams "ziņojumu dēlis" ar informāciju, kādi pakalpojumi nav pieejami un kuru pakalpojumu pieejamība ir ierobežota.

Kā ziņots, "SEB banka" ievieš jaunu IT un klientu apkalpošanas sistēmu, lai stiprinātu "SEB bankas" IT un digitālo risinājumu attīstību un nodrošinātu vienotu IT sistēmu SEB grupas bankām visā Baltijā.

"SEB bankas" vadītāja Ieva Tetere pastāstīja, ka pamanāmākais ieguvums klientiem būs jauna internetbanka, kurai būs jauns dizains un plašākas iespējas. Piemēram, internetbankas dizains pielāgosies ierīcei, kas tiek lietota. Jaunā internetbanka nodrošinās iespēju pašam noteikt galvenās lapas saturu, pielāgojot to savām vajadzībām. Jaunajā internetbankā personiskie un bankas piešķirtie līdzekli tiks atspoguļoti savādāk nekā līdz šim - tie būs atdalīti.

Dažas izmaiņas saistītas ar drošību, proti, klientiem būs jauna iespēja pašiem internetbankā noteikt, kādus darījumus atļauts veikt ar kartēm, piemēram, varēs ierobežot pirkumus ārzemēs vai atļaut pirkumus internetā.

Jaunajā internetbankā būs iespēja pārvaldīt ienākošos un izejošos maksājumus, izmantojot multivalūtu kontus.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir ceturtā lielākā banka Latvijā.

SEB grupa 2016.gadā Latvijā strādāja ar 52,3 miljonu eiro pamatdarbības peļņu. Pašas "SEB bankas" peļņa 2016.gadā bija 51,16 miljoni eiro.