UZMANĪBU: Pēc nejaušas satikšanās sieviete meklē senu ģimenes paziņu

© Rūta Kalmuka/ f64 photo agency

Kāda sieviete sociālajā medijā Facebook ir ievietojusi aizkustinošu stāstu par savu ģimeni, kuram pievienots lūgums atsaukties senai ģimenes paziņai Austrai Ansonei.

Sieviete raksta:

Vakar ar mani notika mulsinošs notikums, kura rezultātā es gribētu atrast vienu cilvēku.
Varbūt kāds pazīst AUSTRU ANSONI (droši vien pirmslaulību uzvārds)? Dzimusi 1939.gadā. Bērnībā dzīvojusi "Maskačkā", Rēznas ielā 6. Viņai esot divi dēli.

Tieši pirms 30 gadiem mana mamma aizgāja no šīs pasaules un lai pieminētu šo dienu, uzaicināju ciemos mammas māsu un pāris tuvas viņas draudzenes, kam ir palaimējies dzīvot ilgāk. Norunājām, ka viņas klauvēs pie loga tāpat kā toreiz, kad vēl nebija mobilo telefonu. Kad gāju ielaist, ieraudzīju arī kādu vecāku sievieti. Viņa tieši tobrīd pilnīgi nejauši gājusi garām un, ieraugot cilvēkus, apstājusies, lai uzrunātu. Izrādās, viņa bērnībā dzīvojusi kaimiņos un ar mūsu māju viņai saistās daudz atmiņu. Mana tante, kas sagadīšanās pēc tieši tobrīd jau sēdēja istabā pie galda, toreiz pirms 70 gadiem mācījusi viņai spēlēt klavieres, mana mamma zīmējusi dekorācijas un meitenes spēlējušas teātri manā tagadējā guļamistabā. Pagalmā, kur tagad stāv mašīnas, bijis sakņu dārzs, puķes un ogu krūmi... Cerēju ieraudzīt saviļņojošu atkalsatikšanos, bet mana tante viņu neatcerējās...nemaz. Man vajadzēja pievērsties viesiem un sieviete drīz aizgāja. Saviļņojumā un pārsteigumā telefoni palika nepajautāti.
Kā pasakā - viņa bija kā putns no pagātnes, ko gribētos iztaujāt vairāk.

Svarīgākais