D.Dukurs: "Soču trasē sportistiem rodas galvassāpes"

© Romāns Kokšarovs

Šonedēļ Sočos, Krievijā, tiks aizvadīts pēdējais Pasaules kausa posms skeletonā. Kā portālam Sportacentrs.com pastāstīja Dainis Dukurs, trases kvalitāte esot bijusi ļoti slikta un valstu federācijas pat esot apsvērušas iespēju nepiedalīties posmā - tas organizatorus esot piespiedis piekāpties un sākt kaut ko darīt.

"Situācija ir uzlabojusies. Bija ļoti slikts ledus, un trasē ļoti purināja - sportisti brauca lejā ar galvassāpēm. Lūdzām, lai uzlabo kvalitāti, bet neviens to nedarīja. Šodien notika kaut kādas pārmaiņas, un beigās tomēr sāka kaut ko darīt," sacīja Dainis Dukurs. "Jā, sportistiem ar veselību viss ir kārtībā un brauc. Taču trase ir lēnāka, un ir liela atšķirība, ja brauc trīs sekundes ātrāk - spiediens, arī braukšanas līnijas ir pavisam citas."

"Ceru, ka līdz sacensībām trase vēl tiks uzlabota. Pagaidām nebija pārmaiņu, bet rītdiena rādīs, vai kas tiks uzlabots," Dukurs turpināja. "Jā, izskatījām iespēju nepiedalīties šajā posmā. Federācijas bija tik draudzīgas, ka visas izskatīja tādu iespēju. Tas nostrādāja - visi bija tik draudzīgi un vienoti, ka viņiem nācās piekāpties un sākt kaut kādas darbības."

"Gan viens, gan otrs," Dainis atbildēja uz jautājumu, vai tā bija vienkārša organizatoru neizdarība vai tomēr jau kādas spēlītes gaidāmo Soču olimpisko spēļu sakarā. "Iedeva nostestēt pēc iespējas sliktāku ledu, un arī diezgan lielas neprasmes [sagatavošanā]."

Pirms sezonas Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija paziņoja, ka sportisti varēs cīnīties par 100 tūkstošu eiro lielu prēmiju. Lai to iegūtu, ir jāuzvar trīs noteiktos posmos - Kēnigzē, Īglsā un Sočos. Pirmajās divās trasēs Martins Dukurs jau svinēja uzvaras, līdz ar to viņš ir palicis soļa attālumā no iespaidīgās balvas. Dainis gan piebilda, ka prēmijas iegūšana Sočos nav vitāli svarīga: "Ja būs lemts, tad būs. Pašlaik pat neesam runājuši par šo stāstu un lieki nedomājam. Ja būs lemts, tad būs, ja nebūs - tad nebūs."

Martins Dukurs šosezon ir uzvarējis septiņos no astoņiem Pasaules kausa posmiem un ar 1785 punktiem, protams, ir pārliecinošs kopvērtējuma līderis. Otrajā vietā ir viņa vecākais brālis Tomass, kura kontā ir 1562 punkti. Trešais ar 1460 punktiem ir vācietis Aleksandrs Krekels. Pasaules čempionātā brāļiem Dukuriem starts gan nesekmējās - Martinam daudzu gaidītā zelta vietā nācās samierināties ar sudrabu, bet Tomass palika astotais.

Svarīgākais