Silovs: "Latvijas rekords ļāva pārvarēt psiholoģisko barjeru..."

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē laboja Latvijas rekordus 500 un 1000 metru distancēs, kā arī sprinta daudzcīņā, sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka tik sekmīgu startu nebija gaidījis, taču tas viņam atgriezis pārliecību par saviem spēkiem.

"1000 metru distance pirmajā dienā bija ļoti pozitīva. Nebiju gaidījis, ka tik labi sanāks. Ilgi gaidīju, un šī bija pirmā reize, kad šosezon biju priecīgs par rezultātu," sacīja Silovs. "Līdz šim man negāja, negāja, bet pasaules sprinta daudzcīņas čempionāts ļoti labi izdevās. 1000 metru distancē pirmajā dienā man sanāca ļoti labs starts, ātrākais kāds jebkad ir bijis. Tas arī deva to rezultātu [un jaunu Latvijas rekordu]. Otrajā dienā šai pašā distancē uzvarētājam startā vien zaudēju četras desmitdaļas, kas ir ļoti daudz. Pirmos 200 metrus man regulāri vajadzētu slidot zem 16.8 sekundēm (pirmajā dienā Silovs tos veica 16.8, otrajā – 16.8 – aut.). Vadošie nīderlandieši slidoja 16.4, 16.3, kas dod viņiem labu handikapu jau sākumā, lai gan kopumā man apļu laiki ir vienu no labākajiem, īpaši distances beigu daļā."

"Pats pirmais starts – pirmie 500 metri – varbūt nemaz nebija tik labi, taču tūkstotis izdevās un tas bija pozitīvs pavērsiens, daudz kas arī mainījās tīri psiholoģiski. Protams, ka tā bija sava veida psiholoģiskās barjeras pārvarēšana, jo pārliecību kaut kādā veidā vajadzēja iegūt. Pārliecība nāk tikai ar rezultātiem," uzsvēra Latvijas ātrslidotājs.

"Nedaudz žēl, ka šis bija daudzcīņas [nevis individuālo distanču] čempionāts (smejas). Būtu priecīgāks, ka šis būtu pasaules kausa posms. No otras puses – tas vienalga bija pasaules čempionāts, sprinteri uz to gatavojās, visi bija formā," piebilda Silovs.

Pasaules sprinta daudzcīņas čempionātā 1000 metru distancē Silovs ieņēma otro un trešo vietu, savukārt 500 metros – 30. un 26.rezultātu. Daudzcīņas summā – 18.vieta. Jāatgādina, ka daudzcīņas čempionātā atsevišķās distancēs sportistiem medaļas netiek piešķirtas, uzvarētāji tiek noskaidroti tikai summā.

Šajā nedēļā atkal atsāksies Pasaules kausa izcīņa un Silovs iecerējis startēt 1500 metru distancē, kā arī, iespējams, 5000 metriem: "Jāvadās pēc tā, lai labāk sagatavotos uz pasaules čempionātu individuālajās distancēs, kas martā būs Sočos. Uz to akcentu liek visi sportisti. Būs jāapspriežas ar treneriem. Sočos ceru uz 1000 un 1500 metru distancēm. 1500 metros šogad vēl neesmu labi nostartējis..."

Svarīgākais