Dainis Dukurs: "Pirms pasaules čempionāta sāksim no baltas lapas"

Skeletona treneris Dainis Dukurs pēc Pasaules kausa posma Kēnigzē (Vācija) sarunā ar Sportacentrs.com novērtēja gan savu dēlu Martina un Tomasa, gan Leldes Priedulēnas veikumu, kā arī ieskicēja tuvākās nākotnes nodomus.

"Martins izpildīja to, ko vajadzēja izpildīt. Jutu arī, ka viņš pats gribēja reabilitēties par neveiksmi pērn (toreiz kļūdījās un ieņēma vien sesto vietu – aut.). Mēs tādas lietas parasti nerunājam, darām savu darbu, taču, sagaidot viņu finišā, pēc emocijām redzēju, ka viņam bija svarīgi pierādīt to, ka viņš var nobraukt labāk nekā iepriekšējā gadā," norādīja Dainis Dukurs. "Tomass pie tādas izlozes – pirmais starta numurs un sniegs – izdarīja visu savu iespēju robežās. Protams, viņš nav apmierināts, bet tādos laika apstākļos grūti bija izsisties augstāk. Varbūt vienu vietu..."

Jautāts par Leldes sniegumu, Dukurs atzina: "Lelde varbūt pārāk daudz gribēja un pārāk centās, abos braucienos pieļāva tādas kļūdas, kādu nebija pat treniņos. Nesanāca tā, kā gribēja. Pēc veiksmīgā iepriekšējā posma (12.vieta) gribējās atkārtot, bet šī ir pirmā pilnā sezona, un no viņas nevar prasīt par daudz. Viņai vienkārši jābauda braucieni, un, kad viņa sāks tā braukt, tad biežāk būs divpadsmitniekā."

"Īglsā [Eiropas čempionātā] viņai būs iespēja pierādīt sevi. Pagaidām viņa netiek pāri savam uztraukumam un tas viņai ļoti traucē. Treneri viņu uzmundrina un motivē. Iedevām arī jaunas slidas izmēģināt. Ceru, ka Eiropas čempionātā viņai izdosies nobraukt vismaz tajā līmenī, kādā pērn (12.vieta). Protams, viņa meistarībā ir augusi, bet šogad viņai gadījušās piecas jaunas trases. Taču Īglsā viņa jau ir braukusi. Gribam, lai viņa nobrauc tā, lai, neskatoties uz cipariem uz tablo, būtu gandarījums par labiem braucieniem. Nākamais būs svarīgs gads, kurā Leldei pašai būs jāizcīna vieta olimpiādē, tādejādi nākamgad prasības būs krietni augs," uzsvēra Dukurs.

Kamēr daļa konkurentu jau gatavojas janvāra beigās gaidāmajam pasaules čempionātam Sanktmoricas trasē, Dukuri šobrīd ieradušies Īglsā un notikumiem pa priekšu nesteidzas: "Tagad pagatavosimies Pasaules kausa posmam, vienlaikus Eiropas čempionātam, tad uz nedēļu aizbrauksim mājās, un Sanktmoricu sāksim no baltas lapas. Kā saliksies, tā saliksies... Pagaidām par vietām nedomājam, koncentrējamies tuvākajiem darbiem."

Svarīgākais