Melbārdim lielisks 2. brauciens un piektā vieta Altenbergā

Šodien Pasaules kausa posmā Altenbergas trasē Vācijā divnieku sacensībās Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens, pateicoties sekmīgi veiktajam otrajam braucienam izcīnīja augsto piekto vietu.

Sacensības Altenbergas trasē sākās diezgan nepatīkamos laika apstākļos, lietū. Tas, protams, radīja ekipāžām dažas problēmas trases izbraukšanā.

Oskars Melbārdis ar Daumantu Dreiškanu uzrādīja labāko rezultātu starta ieskrējienu (5.24), taču trasi veica ne pārāk veiksmīgi, vairākkārt kļūdoties un finišu sasniedzot pēc 57.98 sekundēm jeb par 1.02 sekundes lēnāk par pirmā brauciena līderi, vācieti Floršucu. Pieticīgāk gāja Uģim Žaļimam ar Raivi Broku, kuri trasi izbrauca 58.30 sekundēs un ilgu laiku atrādās pēdējā pozīcijā. Vēlāk sliktāk par Žaļima ekipāžu nobrauca slovāki, beļģi, poļi un rumāņi. Sarežģītajā Altenbergas trasē vislabāk gāja mājiniekiem vāciešiem. Līderis pēc pirmā brauciena bija jau pieminētais Floršucs, kas par 0.04 sekundēm apsteidza savu tautieti Frīdrihu, bet trijnieku noslēdza kanādietis Rašs. No viņa tikai 0.02 sekundes atpalika vācieša Mahatas ekipāža.

Pirms otrā brauciena lietus bija mitējies. Melbārdis un Dreiškens startā uzrādīja nedaudz pieticīgāku laiku (5.27), taču trasi veica teicami, krietni labāk nekā pirmajā braucienā. Vairāk nekā par pussekundi labāks brauciens, kas divu braucienu summā ļāva pakāpties uz augsto piekto vietu. Jāuzsver, ka braucienā Melbārža ekipāžai dalīts trešais laiks.

Žaļims/Broks otrā brauciena pirmo pusi veica sekmīgi, bez būtiskām kļūdām, taču distances otrajā daļā pieļāva virkni kļūdu, tādejādi otrajā braucienā tika uzrādīts pieticīgāks laiks nekā pirmajā. Summā Žaļims atkrita no 14. uz 15.pozīciju.

Dubultuzvaru izcīnīja Vācijas komandas - identiskus laikus divu braucienu summā uzrādīja Floršuca un Frīdriha ekipāžas. Frīdriham tā bija pirmā uzvara Pasaules kausā. Arī trešo vietu izcīnīja Vācijas divnieks.

Pasaules kausa kopvērtējumā Melbārdis ar izcīnītajiem 1000 punktiem pakāpies uz ceturto vietu.

Svarīgākais