Martinam Dukuram minimāls pārsvars pēc otrā brauciena; Tomass trešais

Šovakar Leikplesidas trasē ASV sākās Pasaules kausa izcīņa skeletonā. Pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem pirmo vietu ieņem Latvijas pārstāvis Martins Dukurs, kurš gan tikai par 0.01 sekundi apsteidz Aleksandru Tretjakovu. Otrs mūsu skeletonists Tomass Dukurs ieņem trešo pozīciju, no brāļa atpaliekot par tikai 0.06 sekundēm.

Trešais brauciens tiks aizvadīts rīt, plkst. 17:00.

Kā pirmais trasē devās Tomass Dukurs, atklājot gan šo posmu, gan vīriešu skeletona sezonu kā tādu. Tomasam startā 4.95 sekundes, arī trasē veicās diezgan labi un finišā 53.84. Latvijas pārstāvis bija līderis līdz par Franka Rommela braucienam, kurš pārspēja Tomasu par 0.13 sekundēm. Tāpat T. Dukuram nācās piekāpties savam brālim, bet beigās viņam otrā pozīcija Rommela diskvalifikācijas dēļ. Tuvākais sekotājs Aleksandrs Tretjakovs atpalika par 0.07 sekundēm.

Martinam Dukuram bija septītais numurs. Startā latvietim 4.82 sekundes, tikpat cik parastajam līderim Aleksandram Tretjakovam. Martins ātri vien ieguva gandrīz pussekundes pārsvaru pār tā brīža līderi Rommelu, taču trases otrajā daļā pieļāva pāris kļūdas, kuru rezultātā starpība saruka līdz nieka 0,02 sekundēm (53.69). Vācieša diskvalifikācija ļāva Martinam justies drošāk - Tomass atpalika par 0.15 sekundēm.

Otrajā braucienā abi mūsējie brauca pašās beigās. Tomasam startā 4.94 sekundes, sākumā starpība pret ierasti labi startējušo Tretjakovu bija paliela, bet beigu daļā tā bija vairs tikai divas simtdaļas. Beigās gan Tomass atpalika 0.05 sekundes, līdz ar to trešā vieta pirms fināla. Martinam startā 4.84, trases augšdaļā tika pieļauta redzama kļūda, arī apakšā negāja viegli, taču pārsvars tika noturēts - gan ļoti minimāls, 0.01 sekunde.

10 labākie braucēji kvalificējās finālbraucienam, kas notiks rīt, plkst. 17:00. Visu trīs braucienu rezultāti tiks summēti, izšķirot posma uzvarētāju.

Svarīgākais