Martins Dukurs Pasaules kausa izcīņā pēc 1. brauciena līderis, Tomass otrais

Šovakar Leikplesidas trasē ASV sākās Pasaules kausa izcīņa skeletonā. 1. kvalifikācijas braucienā uzvaru izcīnīja trīskārtējais kausa ieguvējs Martins Dukurs. Tuvāko sekotāju Franku Rommelu, kuru Latvijas pārstāvis apsteidz par 0.02 sekundēm diskvalificēja, līdz ar to otrs mūsējais Tomass Dukurs ir otrajā pozīcijā.

Kā pirmais trasē devās Tomass Dukurs, atklājot gan šo posmu, gan vīriešu skeletona sezonu kā tādu. Tomasam startā 4.95 sekundes, arī trasē veicās diezgan labi un finišā 53.84. Latvijas pārstāvis bija līderis līdz par Franka Rommela braucienam, kurš pārspēja Tomasu par 0.13 sekundēm. Tāpat T. Dukuram nācās piekāpties savam brālim – pirmais brauciens tika pabeigts trešajā pozīcijā. Tuvākais sekotājs Aleksandrs Tretjakovs atpalika par 0.07 sekundēm.

Martinam Dukuram bija septītais numurs. Startā latvietim 4.82 sekundes, tikpat cik parastajam līderim Aleksandram Tretjakovam. Martins ātri vien ieguva gandrīz pussekundes pārsvaru pār tā brīža līderi Rommelu, taču trases otrajā daļā pieļāva pāris kļūdas, kuru rezultātā starpība saruka līdz nieka 0,02 sekundēm (53.69). Neviens cits Martinam netika ne tuvumā, līdz ar to līderpozīcija pēc pirmā brauciena.

Otrais brauciens sāksies plkst. 21:30. Lai iekļūtu finālā un rīt cīnītos par medaļām, skeletonistiem šī vakara divu brauciena summā jāiekļūst labāko desmitniekā.

PK skeletonā, 1. kvalifikācijas brauciens

V Sportists Valsts Laiks

1. Martins Dukurs Latvija 53.69

2. Franks Rommels Vācija +0.02

3. Tomass Dukurs Latvija +0.15

4. Aleksandrs Tretjakovs Krievija +0.22

5. Džons Deilijs ASV +0.70

6. Kristens Bromlijs Lielbritānija +0.76

Svarīgākais