Maskalāns beidz bobslejista karjeru

© Scanpix

Viens no latviešu bobsleja pilotiem Edgars Maskalāns, kurš šogad Eiropas čempionātā Altenbergā ieņēma ceturto vietu un pārstāvējis Latviju olimpiskajās spēlēs, nolēmis beigt sportista karjeru.

Pēc Jāņa Miņina aiziešanas no Latvijas bobsleja Maskalāns kļuva par pirmo pilotu. Starp lielākajiem sasniegumiem noteikti minama ceturtā vieta Eiropā, kad līdz bronzai pietrūka vien sekundes simtdaļa, kā arī uzvara Pasaules kausa posmā 2011. gada janvārī.

2012. gada pasaules čempionātā Maskalāns divniekos ieņēma 15. vietu, savukārt četrinieku sacensībās - sesto. Pasaules kausa kopvērtējumā Maskalāna divnieks ieņēma 15. vietu, bet četrinieks - sesto. Sanktmoricas posmā Maskalāns ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Uģi Žaļimu un Intaru Dambi izcīnīja trešo vietu.

Jau prims kāda laika portālam dzirkstele.lv Maskalāns pieļāva iespēju neturpināt karjeru: "Vai es startēšu jaunajā sezonā, tas "akmenī vēl nav iekalts". Viss būs atkarīgs no pašsajūtas un fiziskās gatavības startēt augstā līmenī. Tuvākajās nedēļās daudz kas var mainīties."

Svarīgākais