Jamaikas bobslejisti alkst sevi apliecināt Vankūverā

2010. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā cer startēt arī Jamaikas bobsleja divnieks. Viens no komandas dalībniekiem Hanuka Voless uzsver, ka tā vairs nav nekāda filma, bet gan realitāte.

Vairāki jauni, fiziski apdāvināti, ātri un spēcīgi puiši no Jamaikas nākamā gada olimpiādē realizēs savu sapni, startējot ar pasaules labākajiem. Tikai šī vairs nav 1993. gada Disneja kompānijas filma par Jamaikas bobslejistiem un to ceļu uz 1988. gada olimpiskajām spēlēm. Šie ir perspektīvi sportisti, kuri novēršanas no jebkuriem salīdzinājumiem ar filmas "Cool Runings". Jamaikieši, kuri nopietni pievērsušies bobslejam, cer, ka Vankūverā spēs pārsteigt.

"Cilvēki mūs nesaprot. Tā ir mana kaislība! Tā ir mūsu kaislība," atzīst pilots Hanuka Voless. "Es patiešām vēlos izcīnīt olimpisko medaļu. Tas ir viss, ko es esmu vēlējies. Man to patiešām, patiešām, patiešām vajag. Ja man vaicā par filmu, es saku, ka tā bija komēdija, bet mūsu kritieni ir īsti."

Jamaikas Bobsleja federācijas pārstāvis Stefans Samuels uzsver, ka šie puiši ir nopietni atlēti. "Bobslejs ir viņu dzīve," piebilst Samuels. Spēkus bobslejā piedāvāts izmēģināt arī pasaules un olimpiskajam čempionam, pasaules rekordistam 100 un 200 metru distancēs Useinam Boltam, taču viņš piedāvājumu noraidījis.

Kad komandas dalībnieki Hanuka Voless un Mārvins Diksons (pirms pievērsās bobslejam, bija vieglatlēts, startējot 400 un 800 metru distancēs), lai sāktu trenēties, viņiem nebija sava boba, turklāt arī ekipējumu nācās īrēt. Palīdzīgu roku talantīgajiem puišiem sniedzis slavenais amerikāņu bobsleja pilots Tods Hejs, padaloties ar savām rezerves kamanām un iedodot arī ekipējumu.

Pirms dažām nedēļām Voless bijis olimpiskajā Vistleras trasē un izmēģinājis savus spēkus. Hejs viņa sniegumu novērtējis atzīstami: "Tiktāl cik es saprotu, viņš pavisam noteikti ir ļoti talantīgs."

Bobslejam Voless pievērsās 2006. gadā. Viņš uzsver: "Ir laiks uztvert mūs nopietni. Kad janvārī mēs startējām Vācijā, kur vien mēs gājām, visi uz mums skatījās: "Redz kur jamaikieši". Tagad es gribu, lai par mums runā par mūsu kaislību."

Svarīgākais