Vācijas sieviešu biatlona izlase triumfē stafetē, latvietes pēdējās

Šodien Vācijas pilsētā Rūpoldingā tika aizvadīta 4x6 kilometru stafete sievietēm, un triumfu guva mājiniece Vācija, kuras rindās startēja Tīna Bahmane, Magdalēna Noinere, Miriama Gesnere un Andrea Henkele. Latvijas komandai 26 vienību konkurencē pēdējā vieta.

Spēcīgākā mūsu biatloniste Žanna Juškāne veica jau 1. posmu, abos gadījumos sašāva 5/7, un nodeva stafeti Ingai Paškovskai 24. pozīcijā starp 26 komandām. Paškovskai guļus perfektais 5/5, bet stāvus nopelnīts soda aplis, un Latvija atkāpās uz pirmspēdējo vietu, apsteidzot Ķīnu par nieka pāris sekundēm. 3. posmā Baiba Bendika soda apļus nenopelnīja, tomēr palaida ķīnieti garām. Neko nesaglāba arī Anete Brice, un Latvijas komandai bija jāsamierinās ar pēdējo 26. vietu.

Elite

Favorītes bija Vācija un Krievija, mazākā mērā Francija un Norvēģija. 1. posmā Vācijai un Krievijai nebija tās spēcīgākās pārstāves - Tīna Bahmane un Svetlana Sļepcova. Abas savu posmu veica stabili, tiesa, Bahmane bija ātrāka slēpojumā un nodeva stafeti 2. vietā partnerei Magdalēnai Noinerei par 24 sekundēm agrāk nekā Sļepcova (5. vieta) Olgai Zaicevai. Posmu simboliski uzvarēja Marija Laura Brunē (Francija), bet norvēģiete Fanija Velle Stranda Horna radīja minūtes atpalicību savai komandai.

Noinere pret Zaicevu - tā bija savu izlašu līderu cīņa. Vācietei jau sākumā bija 24 sekunžu handikaps, un viņa uz slēpošanas ātruma pārsvaru palielināja, taču ar šaušanu nesekmējās - guļus ar pūlēm izvairījās no soda apļa (5/8), bet stāvus šaušanā tikai 4/8, un nācās doties uz soda apli. Noinere gan ar visu soda apli attālinājās no lēnās Zaicevas - līdz 43 sekunžu attālumam, taču nopietni cīņā par uzvaru iesaistījās Francija, kuras pārstāve Sofija Buāla nodeva stafeti deviņas sekundes pirms Noineres.

3. posmā vāciete Miriama Gesnere ķēra rokā francūzieti Anaisu Beskondu, kamēr aizmugurē "dežūrēja" krieviete Anna Bogalī Titoveca. Gesnere netipiski sev visai labi sašāva gan stāvus, gan guļus un patiešām tika garām Beskondai. Gesnere pēdējai Vācijas dalībniecei Andrea Henkelei nodeva stafeti 1. vietā ar 17.5 sekunžu pārvaru pār Franciju, kurai pēdējā posmā Marija Dorēna Abēra. Savukārt Bogalī-Titoveca ļoti sagura un palaida garām vairākas konkurentes, 3. vietā izvirzoties Ukrainai.

Pēdējā posmā Henkele turēja Abēru drošā attālumā, un svarīgāko - labi sašaut - izdarīja. Tādējādi Vācija, neskatoties uz Noineres soda apli (Magdalēna gan tāpat savu posmu veica ļoti, ļoti ātri), izcīnīja zelta medaļas, nosargājot savu pasaules čempionu titulu. Abēra tikpat stabili atveda Francijai sudrabu, savukārt par bronzu spēkojās Norvēģijas Tūra Bergere un Baltkrievija Darja Domračeva - abas stāvus vienlaicīgi sašāva 5/5, bet noslēgumā visai pārsteidzoši (Bergere parādīja fantastisku cīņassparu) labāka izrādījās pirmā, tādējādi dodot Norvēģijai bronzu. Baltkrievijai 4. vieta, vēl sešiniekā Zviedrija un Ukraina, bet atkal liela vilšanās Krievijai - tikai 7. vieta.

Svarīgākais