Melbārdim/ Dreiškenam astotā vieta Pasaules čempionātā

Šodien pasaules čempionātā bobslejā, kas norisinās Leikplesidā (ASV), divnieku konkurencē Latvijas bobslejisti Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens izcīnīja astoto vietu.

Par uzvarētāju kļuva Stīvena Holkomba (ASV) pilotētais divnieks. Uģa Žaļima pilotētais divnieks pēc trešā brauciena ieņēma 23. vietu, tādējādi nekvalificējoties ceturtajam braucienam. Pēc Lielbritānijas bobslejistu kritiena ceturtajā braucienā, Žaļims fināla ieskaitē ierindojās 22.vietā.

Trešā brauciena startā Melbārdim/Dreiškenam labākais laiks 5.04 sekundes, tiesa - arī Holkombs uzrādīja ļoti labu rezultātu – 5.05. Ja pēc otrā brauciena Melbārža pilotētais divnieks trešajai vietai zaudēja vien 0.21 sekundi, tad pēc trešā brauciena starpība palielinājās līdz 0.66 sekundēm. Melbārdis trasi veica ne tik precīzi kā vakar – virkne nelielu neprecizitāšu, tādejādi nācās atkāpties pozīciju zemāk.

Pēc pirmā brauciena Melbārža pilotētais divnieks ieņēma ceturto vietu, pēc otrā – piekto.

Fantastisku braucienu veica Vācijas bobslejists Frīdrihs, pakāpjoties uz piekto vietu. Izšķirošajā braucienā Latvijas bobslejistiem gaidāma sīva cīņa par vietas saglabāšanu labāko sešiniekā – tuvākie sekotāji ir vien attiecīgi divu un septiņu sekundes simtdaļu attālumā.

Par līderi kļuvis Stīvena Holkomba (ASV) pilotētais divnieks, amerikāņiem izdevās gan labāks starts, gan arī precīzāk izdevās veikt trasi, brauciena laikā 12 sekundes desmitdaļu deficītu pārvēršot 20 sekundes simtdaļu pārsvarā. Otro vietu ieņem Lindona Raša pilotētais divnieks, kas bija vadībā pēc pirmās sacensību dienas.

Trases augšdaļu un vidusdaļu Maskalāns veica atzīstami, tomēr lejasdaļu neizdevās veikt perfekti, kas arī liedza iespēju jau pēc trešajā braucienā pakāpties kādu vietu augstāk - 15. vieta. Savukārt Uģis Žaļims saglabāja 23. vietu.

Ceturtajā braucienā tieši pirms Maskalāna divnieka starta trasē devās Lielbritānijas bobslejista Džona Džeksona pilotētais divnieks, kas piedzīvoja visai šaušalīgu kritienu. Patīkami, ka pauze pirms mūsējo starta, neizsita no līdzsvara Maskalānu, kas veica tiešām labu braucienu.

Ceturtajā braucienā Melbārža divniekam atkal teicams laiks startā (5.05), tikai nelielas kļūdas trases augšdaļā trases vidusdaļā vēl saglabāja reālas cerības uz vietu labāko sešiniekā, tomēr virkne neprecizitāšu trases lejasdaļā un cerības uz vietu labāko sešiniekā izzuda. Četru braucienu summa mūsu divniekam astotā vieta, kas jebkurā gadījumā ir ļoti atzīstams sasniegums, īpaši ņemot vērā to, ka Oskars pilota lomā ir tikai otro sezonu.

Par uzvarētāju kļuva Holkomba pilotētais divnieks, kas par 0.25 sekundēm pārspēja Raša divnieku, trešo vietu saglabāja Arndts/Kuske. Arī ceturtajā braucienā teicami startēja Frīdrihs, kuram izdevās pakāpties uz ceturto vietu.

Svarīgākais