Melbārdis un Maskalāns sešiniekā Kalgari un sezonas kopvērtējumā

© bobslejs.lv

Sekmīgi Pasaules kausa izcīņas sezonu šorīt noslēdza Latvijas bobsleja četrinieki, ierindojoties pirmajā sešiniekā pēdējā posmā Kalgari trasē Kanādā. Melbārža ekipāža bija ceturtā, Maskalāna četrinieks sestais, bet pie uzvaras tika vācietis Mahata.

Vācietis Mahata bija ātrākais abos braucienos. Pēc pirmā gan viņš tikai par 0.02 sekundēm apsteidza savu tautieti Arndtu, taču otrajā pārsvaru krietni palielināja, divu braucienu summā apsteidzot Arndtu par 0.28 sekundēm. Bronza Kalgari Krievijas četriniekam ar pilotu Aleksandru Zubkovu.

Oskars Melbārdis ar stūmējiem Jāni Strengu, Helviju Lūsi un Arni Vilkasti pēc pirmā brauciena bija piektie, bet otrajā uzrādīja dalītu trešo laiku (kopā ar otru Latvijas ekipāžu), divu braucienu summā pakāpjoties uz ceturto vietu. No pirmā trijnieka gan mūsējie atpalika diezgan daudz – 0.27 sekundes. Edgars Maskalāns kopā ar Raivi Broku, Uģi Žaļimu un Intaru Dambi pēc pirmā brauciena bija sestie un šo pozīciju nosargāja arī divu braucienu summā. Melbārža ekipāža abos braucienos starta ieskrējienā bija ātrākā (5.03 un 5.06), tiesa, otrajā šo godu dalot ar Zubkovu un Rašu.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Oskars Melbārdis ieņēma augsto piekto vietu. Pateicoties augstākai vietai Kalgari Oskars apsteidza kopvērtējumā Edgaru Maskalānu, kurš ierindojās sestajā pozīcijā. Melbārdis un Maskalāns tika garām arī ASV pilotam Stīvenam Holkombam, kurš gatavojoties pasaules čempionātam, Ziemeļamerikas posmus izlaida.

Līdz ar sacensībās Kalgari noslēgusies Pasaules kausa izcīņas sezona. Nākamās nedēļas nogalē Leikplesidas trasē ASV sāksies pasaules čempionāts.

Svarīgākais