Melbārdis/Strenga – pasaules junioru čempioni bobslejā

Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis/Jānis Strenga šodien Īglsas trasē Austrijā kļuva par pasaules junioru čempioniem. Otrs divnieks Uģis Žaļims/Raivis Zīrups ierindojās ceturtajā vietā.

Latvijas bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis, kurš portālu Sportacentrs.com informēja par latviešu panākumu, atzina: "Patiesībā pirms divniekiem uztraucos, kā būs, jo vācieši un nīderlandieši bija bīstami oponenti. Mūsējie abos braucienos uzstūma labāko startu un uz tā rēķina lielā mērā arī veicināja savu panākumu."

Pirmajā braucienā Melbārdis/Strenga startu uzstūma tieši piecās sekundēs jeb 0.18 sekundes ātrāk kā vācieša Šmida ekipāža. Trasē šo pārsvaru izdevās palielināt vēl vairāk - Melbārža divnieku finišu sasniedza pēc 53.04 sekundēm, Šmidu/Hubenbekeru apsteidzot par 0.24 sekundēm. 0.33 sekundes līderim zaudēja nīderlandieši De Bruins/Van Der Zijde. Uģis Žaļims/Raivis Zīrups startā uzrādīja otro labāko laiku (5.12), taču pats brauciens nebija pārāk veiksmīgs un rezultātā - astotā vieta, 0.73 sekundes aiz Melbārža ekipāžas.

Otrajā braucienā Melbārdis/Strenga bija nedaudz lēnāki, taču tik un tā uzvarēja braucienā, tādejādi pārliecinoši trumfējot divu braucienu summā. Lielisks otrais brauciens izdevās arī Žaļimam ar Zīrupu, kuri uzrādīja trešo labāko laiku aiz Melbārža un Šmida, bet divu braucienu summā tas ļāva pakāpties uz ceturto vietu, tiesa, diezgan daudz atpaliekot no labāko trijnieka.

Rīt latvieši cīnīsies par medaļām četrinieku sacensībās.

Svarīgākais