Prūsis: "Maskalāna četrinieks godam nopelnīja vietu uz pjedestāla"

Pēc Sanktmoricā (Šveice) notikušajām Pasaules kausa izcīņas sacensībās bobslejā, kur Edgara Maskalāna pilotētais četrinieks izcīnīja trešo vietu, komentāru sniedza Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

"Prieks par džekiem – tas viņiem ir pirmais pjedestāls šosezon - viņi to godam nopelnīja. Iespējams, savu lomu nospēlēja arī lēmums pamainīt Edgara stūmēju sastāvu, jo šodien kā stūmējs Edgara ekipāžā bija Uģis Žaļims. Vienmēr čaļiem saku, ka ir jācīnās līdz galam. Tāpēc arī ir šie divi braucieni, un tikai abos braucienos cīnoties maksimāli, ir iespējams pretendēt uz augstām vietām," Maskalāna sniegumu komentēja Prūsis.

Treneris atzina, ka pirmais brauciens neizdevās ne Maskalānam, ne arī Melbārdim. Oskars pirmo braucienu labi nobrauca līdz trases vidum, tad viņam samisējās un tas arī ietekmēja rezultātu. Edgaram arī pirmais brauciens nebija īsti labs. Taču otrajā braucienā abas ekipāžas parādīja, ka ir cīnītāji un ir gatavi strādāt līdz galam. Tāpēc abiem četriniekiem arī izdevās uzlabot gala rezultātu. "Kopumā esam apmierināti par abu četrinieku sniegumu," rezumēja Prūsis.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka šodien četrinieku sacensībās Edgars Maskalāns ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Uģi Žaļimu, Intaru Dambi izcīnīja trešo vietu, bet Oskara Melbārža ekipāža (stūmēji Helvijs Lūsis, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga) ierindojās astotajā vietā.

Svarīgākais