Maskalāna četrinieks tiek pie bronzas Sanktmoricā

Pasaules kausā bobslejā četrinieku sacensībās Sanktmoricā Edgara Maskalāna pilotētais četrinieks ieņēma trešo vietu, uzstādot arī trases starta rekordu. Šis bija Maskalāna pirmais goda pjedestāls sezonā, bet Latvijas komandai - trešais. Otra mūsu ekipāža ar Oskaru Melbārdi ieņēma astoto vietu.

Oskara Melbārža četriniekam šoreiz otrais starta numurs. Startā mūsējie vienu simtdaļu atpalika no Holkomba iepriekš uzstādītā trases rekorda (5,12), bet trases pirmajā daļā Melbārdim veicas ļoti labi. Diemžēl aiz "Zirga pakava" virāžas sākās kļūdas, kuru rezultātā tika zaudēts ātrums. Tobrīd Melbārža ekipāža bija otrā, bet līdz brauciena beigām atslīdēja līdz 11. pozīcijai. Rezultāti gan bija ļoti blīvi un pakāpties augstāk nebija nereāli.

Savukārt Edgara Maskalāna ekipāža trasē devās kā piektā. Startā tika sasniegts jauns rekords (5,08), bet trasē tika pieļautas vairākas kļūdas – arī Maskalānam īsti neizdevās izbraukt beigu daļu. Vēl augšā mūsējie bija līderi, bet finišā līderim tika zaudētas 0,11 sekundes un trešā vieta. Vēl Maskalānu apsteidza Mahata, Zubkovs un Hefti, atbīdot mūsējo uz sesto vietu pirmā brauciena beigās. Izredzes pacīnīties par trijnieku gan bija visai labas.

Melbārža četrinieks otrā brauciena startā uzlaboja Maskalāna ekipāžas starta rekordu (5,07). Trasē Melbārdis pieļāva dažas kļūdas, tomēr kopumā nobrauca redzami labāk nekā pirmajā braucienā un pārliecinoši saglabāja kā minimums iepriekš izcīnīto pozīciju. Vēlāk braukušie van Kalkers, Baumans un Frīdrihs uzrādīja sliktākus rezultātus, līdz ar to mūsējie ielauzās pirmajā desmitniekā – astotā vieta.

Maskalāna četrinieks atkal atguva starta rekordu (5,05). Lai arī izeja no pirmās virāžas nebija tā veiksmīgākā, tālākajā trasē tika pieļautas vēl dažas nelielas kļūdiņas, bet kopumā tika izbraukts labi un droši tika saglabāta sestā pozīcija. Hefti un Zubkovs nobrauca lēnāk, ļaujot Maskalānam pacelties uz ceturto pozīciju. Tuvu bija arī Mahata, tomēr vācietim izdevās noturēt trīs simtdaļu pārsvaru. Toties sliktāku rezultātu, kļūdoties "Zirga pakavā", pieļāva Holkombs, tomēr ļaujot mūsējiem iegūt vietu uz goda pjedestāla – Maskalānam bronza.

Svarīgākais