Melbārža četrinieks paliek ceturtais Kēnigzē

© bobslejs.lv

Pasaules kausa sacensībās bobslejā Kēnigzē trasē četriniekos Oskara Melbārža četrinieks pēc pirmā brauciena dalīja otro vietu, tomēr neveiksmīgāks otrais brauciens neļāva pozīciju uz goda pjedestāla noturēt - beigās mūsējie ceturtie. Otra Latvijas ekipāža ar pilotu Edgaru Maskalānu palika 11. vietā.

Šodien izloze bija lēmusi, ka abas mūsu četrinieku ekipāžas pirmajā braucienā trasi veiks kā pirmās. Sacensības atklāja Oskara Melbārža četrinieks. Startā 4,82 sekundes, arī trasē kopumā veicās neslikti, kas tobrīd loģiski deva pirmo vietu. Mahata uzrādīja tādu pašu rezultātu, toties Zubkovam izdevās nobraukt par divām simtdaļām ātrāk. Melbārdi vairs neviens neapsteidza un pēc pirmā brauciena dalīta otrā pozīcija ar labām cerībām uz goda pjedestālu.

Edgara Maskalāna ekipāžai starts bija nedaudz sliktāks – 4,86 sekundes. Trasē mūsējiem neveicās slikti, bez lielām kļūdām tika izbraukta arī trases grūtākā vieta, tomēr ātrums bija ievērojami mazāks nekā Melbārdim un finišā starpība sasniedza 0,41 sekundi. Beigās Maskalānam dalīta 10. vieta ar šveicieti Baumanu. Devītā vieta bija 0,13 sekunžu attālumā.

Maskalāna četrinieks otrajā braucienā par trim simtdaļām uzlaboja startu (4,83). Trasē gan tika pieļautas pāris kļūdas, līdz ar to labu braucienu veikušajam Baumanam, ar kuru pirmajā braucienā mūsējiem bija vienāds laiks, nācās piekāpties un izkrist ārpus pirmā desmitnieka. Beigās Maskalānam 11. vieta, četriniekos pirmo reizi sezonā nācās palikt ārpus TOP10.

Svarīgākais