Pēc neveiksmīga otrā brauciena Melbārža divniekam 9. vieta Kēnigzē

Šodien pasaules kausa bobslejā Kēnigzes posmā Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu ieņēma devīto vietu, lai arī pēc pirmā brauciena mūsējie bija trešie ar labām cerībām šo vietu saglabāt. Edgars Maskalāns ieņēma 17. vietu, bet Uģis Žaļims palika 21. pozīcijā.

Oskara Melbārža divnieks trasē devās kā astotais. Lai arī nedaudz patraucēja sniegs, kas pastiprinājās īsi pirms mūsējo kārtas, startā tika uzstādīts labākais laiks – 4,80, simtdaļu labāk nekā Hefti. Lai arī Melbārdis ne pārāk veiksmīgi izbrauca vienu no grūtākajām vietām, pārējā trasē veicās labi, un trešā vieta, atpaliekot no pieminētā Hefti un Raša. Pēc pirmā brauciena Melbārdis un Dreiškens arī bija trešie, divas simtdaļas priekšā Mahatam.

Kā 14. trasē devās Edgars Maskalāns. Startā 4,95 sekundes, trase tika veikta samērā labi, tomēr ātrums bija salīdzinoši mazs, līdz ar to gandrīz sekundes atpalicība no līdera un tobrīd pēdējā vieta. Brauciena beigās Maskalānam 18. pozīcija. Uģa Žaļima divniekam startā trešais labākais laiks (4,88), taču diemžēl kļūda jau trases augšā, kas neļāva sasniegt labu rezultātu – 20. vieta pēc finiša, tomēr nācās atkāpties par pozīciju zemāk un otrajā braucienā piedalīties nevarēs.

Maskalāns otro braucienu veica kā trešais. Startā tās pašas 4,95 sekundes, savukārt trase kopumā tika izbraukta veiksmīgāk nekā pirmajā braucienā. Tas ne tikai ļāva saglabāt iepriekš iegūto vietu, bet arī pacelties par vienu vietu uz augšu – lēnāk nobrauca krievs Zarharovs. Beigās Maskalānam/Dambim 17. pozīcija.

Melbārdis un Dreiškens startā atkārtoja trases rekordu (4,77), tomēr sekoja kļūda vienā no trases grūtākajām vietām, kas sadeldēja iekrāto pārsvaru. Līdz finišam Melbārdis jau zaudēja visai daudz un bija spiests atkāpties par sešām vietām atpakaļ. Oskaram devītā vieta posmā, bet kopvērtējumā viņš saglabājis ceturto pozīciju, vēl neapsteidzot Tomasu Floršicu, kuram pasaules kausu sezona beigusies traumas dēļ. Maskalānam 14. vieta, Žaļims vēl par trim zemāk.

Svarīgākais