Martins Dukurs pēc pirmā brauciena Kēnigzē otrais, Tomasam 9. vieta

Pasaules kausa skeletonā pirmajā braucienā Kēnigzes trasē kopvērtējuma līderis Martins Dukurs pēc pirmā brauciena ieņem otro vietu, 0,45 sekundes zaudējot Frankam Rommelam. Otrs Latvijas pārstāvis Tomass Dukurs uzrādīja devīto labāko laiku.

Tomasam Dukuram pirmā brauciena izloze bija lēmusi sesto starta numuru. Startā tika uzrādīts tobrīd labākais laiks (4,79), trasē Tomasam veicās ļoti labi līdz izejai no apļa, kurā tika pieļauta kļūda. Līdz ar to tika pazaudēts iekrātais pārsvars, un finišā Tomass atpalika vienu simtdaļu no Čudinova. Tomasu apsteidza vēl vairāki piloti un kopumā pirmajā braucienā viņam devītā vieta.

Savukārt otrs Latvijas pārstāvis, kopvērtējuma līderis Martins Dukurs brauca kā pēdējais no pirmās grupas – desmitais. Startā ierasti otrais labākais laiks aiz Tretjakova (4,65, piecas simtdaļas sliktāk nekā Krievijas pārstāvim), trasē veicās labi līdz pat aplim, kurā tika pieļauta kļūda.

Līdz ar to aptuveni trīs simtdaļu pārsvars pār ļoti ātri nobraukušo Franku Rommelu tika pazaudēts, un finišā Martins zaudēja vācietim gandrīz pussekundi. Tuvu Martina apsteigšanai bija ASV pārstāvis Entoins, tomēr mūsu pārstāvis otro vietu saglabāja. Jāpiebilst, ka īsi pēc pirmo desmit braucēju finiša spēcīgi sāka snigt.

Otrā brauciena sākums plkst. 11:30.

Svarīgākais