Maskalānam sekundes simtdaļa līdz bronzai, Melbārdis - septītais

© Sportacentrs.com

Vācijas pilsētā Altenbergā notiekošajā Pasaules kausa posmā bobslejā četriniekiem, kas reizē bija arī Eiropas čempionāts, Latvijas ekipāža ar pilotu Edgaru Maskalānu ieņēma ceturto vietu. Oskara Melbārža četrinieks ieņēma septīto pozīciju.

Laika apstākļi svētdienas rītā bija krietni labāki nekā iepriekš, pie tam Latvijai veicas ar izlozi, jo Melbārža četrinieks tika pie trešā starta numura, bet Maskalāna pilotētajai ekipāžai astotais numurs. Melbārdis pirmajā braucienā līdz trases vidum uzrādīja labāko laiku, taču turpinājumā zaudēja pārsvaru un arī vadību, beigās uzrādot trešo laiku no tobrīd trīs braukušajām ekipāžām.

Beigās Melbārdim un stūmējiem ceturtā vieta, 0,16 sekundes aiz Floršuca. Brauciena laikā pasliktinājās laiks, un tas traucēja arī Maskalāna četriniekam. Pēc ne visai laba starta laika finišā Maskalāns un Co zaudēja trīs sekundes simtdaļas krievu pilota Kasjanova četriniekam. Par līderi pēc pirmā brauciena kļuva vācietis Arndts, kura ekipāžai arī labākais starta laiks (5.16). Otrajā vietā bija pieredzējušā Zubkova ekipāža, līderiem zaudējot 0,43 sekundes.

Sniegs turpināja snigt arī otrā brauciena laikā, taču tas netraucēja vairākiem sportistiem uzrādīt labākus laikus nekā pirmajā braucienā. Arī Maskalāna četriniekam labāks starta laiks (5.22), taču nedaudz vājāks kopējais brauciena laiks (55.41). Tomēr kopumā labs brauciens un summā tas ļāva ne tikai noturēt pirmajā braucienā iespēto, jo Kasjanovam neizdevās brauciens. Beigās viena sekundes simtdaļa Edgara četrinieku šķīra no bronzas medaļas.

Melbārža ekipāžai izdevās uzrādīt tikpat labu startu, kā pirmajā braucienā, bet turpinājumā tika pieļauta kļūda, izejot no virāžas. Diemžēl tikai ceturtais laiks uz to brīdi, un beigās dalīts septītais rezultāts.

Par Eiropas čempionu kļuva Vācijas otrā ekipāža ar Maksimilianu Arndtu pie stūres, sudrabu izcīnīja Zubkova krievu ekipāža, bet trešajā vietā Vācijas pirmais četrinieks ar Floršucu priekšgalā.

Svarīgākais