Prūsis: "Sniegums patīkami pārsteidza"

Latvijas bobsleja izlases vecākais treneris Sandis Prūsis atzīst, ka Oskara Melbārža četrinieka izcīnītā bronzas medaļa Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā Vinterbergā bija negaidīts, bet ļoti patīkams rezultāts arī pašiem treneriem.

"Man patiešām liels prieks par abiem četriniekiem, jo viņi neapstājās un turpināja cīņu līdz galam. Pirmais brauciens sabojāja Edgara Maskalāna rezultātu, taču viņi nenolaida rokas un, lūk, rezultāts - Edgaram izdevās pakāpties par piecām vietām un gala rezultātā izcīnīt 8.vietu. Es vienmēr čaļiem esmu teicis, ka mačs beidzas pēc otrajiem braucieniem, un tādēļ man prieks, ka visi cīnījās līdz galam un, lūk, arī rezultāts - abi mūsu četrinieki ir stabili pirmajā labāko desmitniekā," ar atzinīgiem vārdiem neskopojās Sandis Prūsis.

Prūsis norādīja, ka Oskara Melbārža četrinieka lieliskais rezultāts bija liels pārsteigums ne tikai sportistiem, bet arī treneriem. "Protams, mēs cerējām uz labu rezultātu, bet šis sniegums mūs patiešām patīkami pārsteidza. Vēl jo vairāk, ja mēs visi zinām, ka Oskaram pieredze vēl ir salīdzinoši neliela. Un vienlaikus vēlreiz uzsveru - šodien labi pastrādāja abi četrinieki," teica treneris, piebilstot, ka pašreizējais abu četrinieku sniegums tikai apliecina, ka Latvijas izlase ir ļoti laba komanda, kas arī savstarpēji mačojoties, veicina visas komandas kopējo rezultātu uzlabošanos.

Jau vēstījām, ka četrinieku konkurencē Latvijas pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu izcīnīja bronzas godalgas. Šī ir jau otrā medaļa Melbārža pilota karjerā Pasaules kausa izcīņā.

Latvijas otra ekipāža ar Edgaru Maskalānu, Daumantu Dreiškenu, Raivi Broku un Intaru Dambi divu braucienu kopsummā ierindojās astotajā vietā.

Līdz ar to sezonas pirmā puse ir aizvadīta. Latvijas komanda atgriežas mājās, lai jau jaunā gada pirmajā nedēļā dotos atpakaļ uz Vāciju, kur sarežģītajā Altenbergas trasē notiks Pasaules kausa izcīņas ceturtais posms, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts.

Svarīgākais