Melbārža četriniekam bronza Vinterbergā

© sportacentrs.com

Šodien PK bobslejā Vinterbergas trasē mūsu ekipāža ar Oskaru Melbārdi, Helviju Lūsi, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu ieņēma trešo vietu - Melbārdis šajā nedēļas nogalē jau otro reizi ieņēma vietu uz goda pjedestāla. Edgara Maskalāna četrinieks otrajā braucienā atguva piecas vietas un beigās bija astotais.

Edgara Maskalāna ekipāžai izloze pirmajā braucienā bija lēmusi trešo starta numuru. Startā mūsu četriniekam 5,24 sekundes, vēl trases augšā Maskalāns bija priekšā tā brīža līderim Springam, tomēr, lai arī tika izbraukts bez lielām kļūdām, finišā lēnākais laiks no pirmajiem trim. Līdzīgi kā vakar, arī šoreiz vēlāk braukušajiem ledus slīdēja ātrāk, līdz ar to, tās vadošās ekipāžas, kas brauca aiz Maskalāna četrinieka, uzrādīja labākus laikus – beigās pēc pirmā brauciena 13. vieta.

Savukārt otrs mūsu četrinieks ar pilotu Oskaru Melbārdi startēja devītais. Tika uzrādīts pārliecinoši labākais starts (5,11) un arī trase tika izbraukta veiksmīgi. Pēdējā starpfinišā Melbārža četrinieks vēl bija pirmais, tomēr beigās uzrādīja vienu sekundes simtdaļu sliktāku rezultātu nekā līderim Zubkovam – dalīta otrā vieta ar Floršucu. Uzreiz pēc tam braukušais Kasjanovs bija Melbārža un Floršuca tuvākais sekotājs, atpaliekot trīs simtdaļas.

Arī otrajā braucienā no Latvijas ekipāžām pirmais trasē devās Maskalāna četrinieks. Šoreiz starts bija daudz veiksmīgāks (5,13), trasē tika pieļautas pāris kļūdas, tomēr visai pārliecinoši tika uzrādīts labākais laiks. Van Kalkers nobrauca lēnāk par mūsējiem, tāpat arī Baumans (Šveices ekipāža finišā krita), Bertaco, Springs un Rašs (arī kritiens), ļaujot mūsējiem ielauzties pirmajā desmitniekā – beigās Maskalānam astotā vieta, par piecām augstāk nekā pēc pirmā brauciena.

Melbārža ekipāža trasē devās kā trešā no beigām. Starts tika uzlabots līdz 5,07 sekundēm, arī trasē veicās labi un izdevās apsteigt arī pirms tam lielisku braucienu veikušo Holkombu – tika nodrošināta vismaz bronza. Floršucs, ar kuru mūsējiem bija vienāds rezultāts, bija lēnāks startā, tomēr vāciešiem bobs slīdēja ātrāk. Pirmā brauciena līderis Zubkovs trasē pieļāva pāris kļūdas, zaudējot iegūto pārsvaru un piekāpjoties Floršucam. Melbārdis līdz ar to trešais – jau otrā medaļa šajā nedēļas nogalē!

Svarīgākais