Melbārža divniekam Vinterbergā starta rekords un trešā vieta

Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā bobslejā, kas norisinās Vinterbergas trasē Vācijā, divnieku sacensībās Latvijas ekipāža Oskars Melbārdis / Daumants Dreiškens aizvadīja teju nevainojamu otro braucienu, atkārtojot trases starta rekordu un ieņemot trešo vietu.

Edgars Maskalāns / Intars Dambis pirmo braucienu itin veiksmīgi, neskatoties uz dažām kļūdām, uzrādīja laiku 57.23 sekundes, līdera Floršuca ekipāžai zaudējot 0.42 sekundes. Oskars Melbārdis / Daumants Dreiškens starta ieskrējienā uzrādīja dalītu labāko rezultātu (5.13, tikpat arī Hefti), distancē pieļāva dažas kļūdiņas, turklāt bobs slīdēja nedaudz lēnāk kā vadošajiem oponentiem. Latvijas pirmā ekipāža pirmajā braucienā ieņēma 11. vietu. Līderos pēc pirmā brauciena bija vācu ekipāža Tomass Floršucs/Kevins Kuske, kas par 0.19 sekundēm apsteidz tuvākos sekotāju krievus Zubkovu/Truneņikovu.

Jau pirmās ekipāžas otrajā braucienā norādīja, ka ledus kvalitāte ir krietni uzlabojusies, un sportisti distanci veica ievērojami ātrāk. Melbārdis/Dreiškens atkārtoja starta rekordu (5.07) un brauca teicami, uzlabojot savu pirmā brauciena rezultātu par 1,25 sekundēm. Tas ļāva ielauzties pirmajā desmitniekā. Maskalāns/Dambis uzrādīja mazliet sliktāku startu (5.31), nekā pirmajā braucienā un diemžēl arī trases turpinājumā nespēja uzņemt tik lielu ātrumu. Finišā tikai sestais rezultāts tobrīd.

Viena pēc otras aiz Melbārža/Dreiškena ierindojās pirmajā braucienā ātrākie, un arī laika apstākļi pasliktinajās, kas ļāva Melbārdim sasniegt izcilu rezultātu Latvijas bobsleja divniekiem pēdējos gados - trešā vieta un bronzas godalga Pasaules kausa posmā! Vienīgi Floršucs un Hefti palika nepārspēti!

Latvijas trešā ekipāža Uģis Žaļims/Raivis Zīrups veica salīdzinoši labu pirmo braucienu, stabili pretendējot uz vietu divdesmitniekā, taču kļūda pēdējā virāžā liedza mūsējiem iekļūt TOP20 – Žaļims/Zīrups uzrādīja 22.rezultātu, nekvalificējoties otrajam braucienam. Jāpiebilst, ka tikai 23. vietu ieņēma Vācijas trešā ekipāža, kuru stūrēja pasaules čempions četriniekos, Mahata. Iespējams, pie vainas tas, ka jau pirmais starta numurs, kas pie sliktās ledus kvalitātes spēlēja izšķirošu lomu.

Svarīgākais