Maskalāna četrinieks piektajā vietā Īglsā, Melbārdis - astotais

© Romāns Kokšarovs, f64 Photo Agency

Šodien PK bobslejā četrinieku sacensībās Īglsā Edgara Maskalāna četrinieks ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Raivi Broku un Intaru Dambi ieņēma piekto.

Vieta pirmajā desmitniekā arī otrai mūsu ekipāžai ar pilotu Oskaru Melbārdi - astotā pozīcija. Uzvaru izcīnīja Krievijas četrinieks ar pilotu Aleksandru Zubkovu.

Pirmā brauciena izloze bija lēmusi, ka Edgara Maskalāna ekipāža startēs kā sestā, savukārt Oskara Melbārža četriniekam bija 18. starta numurs. Maskalānam startā 5,07 sekundes, kas tobrīd bija otrais labākais starts, tomēr trasē tika pieļautas vairākas nelielas kļūdas, kas deva ceturto vietu (51,84), gandrīz trīs desmitdaļas no līdera Zubkova un tikai vienu simtdaļu priekšā Baumanam. Vēl Maskalānu apsteidza Holkombs un Floršucs, līdz ar to Latvijas pirmajai ekipāžai pēc pirmā brauciena sestā vieta.

Melbārža četrinieks uzrādīja trešo labāko startu (5,04), trasē pieļāva dažas kļūdas, tomēr kopumā braucienu veica sekmīgi, ierindojoties astotajā vietā, 0,08 sekundes aiz Maskalāna. Pirmajā braucienā abi mūsu pārstāvji ierindojās labāko desmitniekā.

Otrajā braucienā pirmais no Latvijas trasē devās Melbārdis. Starts, salīdzinot ar pirmo braucienu, bija par trim sekundes simtdaļām labāks (5,01), trases grūtākās vietas tika izbrauktas veiksmīgi, tomēr vidusdaļā tika pieļauta kļūda, kas lika atkāpties par vienu vietu zemāk. Tiesa, Baumans nobrauca manāmi sliktāk, ļaujot Melbārža ekipāžai atgūt astoto pozīciju, kurā Latvijas otrā ekipāža bija arī beigās.

Manāmi startu uzlaboja arī Maskalāna četrinieks, sasniedzot tādu pašu laiku kā Melbārdim – 5,01. Trase tika veikta labi un, neskatoties uz vienu nelielu neprecizitāti, Maskalāns visai pārliecinoši saglabāja vietu sešiniekā. Nākamais trasē devās Mahata, veicot trasi neveiksmīgāk un ļaujot mūsu pirmajai ekipāžai pacelties par vietu augstāk. Trases augšdaļā Maskalāna četriniekam zaudēja arī Floršucs, tomēr beigās viņam slīdēja labāk, līdz ar to piektā vieta. Uzvaru noturēja Aleksandrs Zubkovs, kurš gan otro braucienu veica lēnāk nekā Holkombs, tomēr ar iepriekš iegūto pārsvaru viņam pietika.

Svarīgākais