Maskalāna četrinieks triumfē Kēnigzē

© Romāns Kokšarovs, f64 Photo Agency

Vācijas pilsētiņas Kēnigzes bobsleja trasē svētdien Eiropas kausa posmā uzvaru izcīnīja Latvijas ekipāža Edgars Maskalāns, Daumants Dreiškens, Raivis Broks un Intars Dambis, bet līdz Latvijas dubultuzvarai pietrūka vien četru sekundes simtdaļu - Oskara Melbārža četrinieks finišēja trešais.

Jau ar pirmajiem metriem lieliski sāka Melbārdis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, uzrādot otro labāko startu braucienā (4.86). Pirmajā braucienā Melbārža četrinieks dalīja uzvaru ar austrieša Jurgena Loakera ekipāžu (49.52). Maskalāna četrinieks tikmēr ieņēma otro vietu, no līderiem atpaliekot vien trīs sekundes simtdaļas.

Uģa Žaļima četriniekam sacensības beidzās jau pēc pirmā brauciena, jo labāko divdesmitniekā tikt neizdevās.

Otrajā braucienā cīņā par uzvaru atkrita austrieši - Loakera ekipāža trases sākumā pat nedaudz apsteidza sevis pirmajā braucienā iespēto, taču trases otrā daļa aizvadīta pagalam neveiksmīgi, un izredzes pacīnīties par medaļām izgaisa. Ātrāko laiku uzrādīja amerikāņa Holkomba četrinieks, bet pēc neveiksmīga pirmā brauciena arī viņa cerības uz trijnieku bija visai mazas. Maskalāna ekipāža uzrādīja otro laiku braucienā (49.40) un kļuva par līderi.

Brīdī, kad Maskalāns bija pirmais, bet atlicis braukt bija vien Melbārdim, jau šķita, ka Latvija šodien izcīnīs dubultuzvaru, taču... Lai arī Melbārža četrinieks uzrādīja izcilu startu (4.80, labākais visās sacensībās), ātrumu neizdevās uzņemt tik lielu kā tuvākajiem konkurentiem un sudrabs aizslīdēja garām. Piektā vieta braucienā, bet trešā sacensībās kopumā. No otrajā vietā esošās Nīderlandes ekipāžas Melbārža vīri atpalika nieka četras sekundes simtdaļas.

Svarīgākais