Bobsleja juniori Ķibermanis/Kamšs uzvar Vinterbergā

Lielisku sniegumu sestdien Vinterbergas trasē Vācijā nodemonstrēja Latvijas bobsleja junioru divnieks Oskars Kibermanis /Elviss Kamšs, kuri izcīnīja uzvaru divu braucienu summā Jaunatnes olimpisko spēļu 3. kvalifikācijas sacensībās.

Ķibermanis/Kamšs jau kvalificējušies olimpiādei, kas nākamā gada sākumā notiks Austrijā.

Ķibermanis un Kamšs bija ātrākie abos braucienos. Pirmajā braucienā viņi par 0.05 sekundēm apsteidza savus sīvākos konkurentus, austriešus Bendžaminu Maijeru un Robertu Ofensbergeru, bet otrajā braucienā abas vadošās ekipāžas uzrādīja identisku rezultātu.

Svētdien notiks kvalifikācijas sacensību ceturtais posms, taču Latvijas junioru izlase, jau pirmajos trijos posmos nostartējot labāko sešiniekā (pirmajā posmā bija piektie, otrajā - otrie), ir nodrošinājusi sev ceļazīmi uz olimpiādi. Mūsējie startēs arī svētdien, cenšoties uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu un pilnveidot sniegumu gan startā, gan trasē.

Sarunā ar portālu bobslejs.lv mūsu ekipāžas pilots Oskars Ķibermanis sacīja: "Uz sacensībām jau vienmēr dodas ar mērķi uzvarēt, Taču ja godīgi – protams – uz pirmo vietu necerēju. Taču šoreiz mums veicās labāk nekā konkurentiem, jo, lai arī otrais brauciens mums bija vājāks nekā pirmais, tomēr kopumā labākie bijām abos braucienos."

Savukārt junioru izlases treneris Olafs Kļaviņš atklāja, ka šāda līmeņa sacensībās mūsu jaunie bobslejisti piedalās pirmo sezonu un kopumā šajā trasē nobraukuši tikai 18 reizes, kas ir krietni mazāk nekā pārējiem.

Jaunatnes Ziemas olimpiādes kvalifikācijas 3.posms

Vieta Ekipāža Valsts Rez.

1. Ķibermanis/Kamšs Latvija 1:57.04

2. Maijers/Ofensbergers Austrija +0.05

3. Čigvincevs/Tarasovs Krievija +0.16

4. Melters/Olsners Vācija +0.51

5. Bidulfs/Mortons Lielbritānija +0.53

5. Baumgārtners/Grande Itālija +0.53

(19 ekipāžas)

Svarīgākais