Melbārža četrinieks Eiropas kausa posmā trešajā vietā

Īglases trasē Austrijā notikušajā Eiropas kausa pirmajā posmā bobslejā sestdien trešo vietu izcīnīja Oskars Melbārdis ar stūmējiem Raivi Voitkunu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, savukārt Edgara Maskalāna četrinieks palika uzreiz aiz godalgoto trijnieka.

Uzvaru Īglsas trasē izcīnīja krieva Aleksandra Zubkova četrinieks, gandrīz par divām sekundes desmitdaļām (0,17) apsteidzot amerikāņus ar Stīvenu Holkombu pie stūres. Oskara Melbārža četrinieks Holkombam zaudēja vien divas simtdaļas (!). Pēc pirmā brauciena Holombs bija tikai ceturtais, bet Melbārdis - otrais. Tomēr otro braucienu Holkombs veica lieliski, uzrādot labāko rezultātu starp visiem un divu braucienu summā apsteidzot Latvijas ekipāžu.

Edgara Maskalāna četrinieks (stūmēji - Daumants Dreiškens, Raivis Broks, Intars Dambis) pēc pirmā brauciena bija trijniekā, taču Holkomba otrajā braucienā iespētais pabīdīja uz leju ne vien Melbārdi, bet loģiskā kārtā arī Maskalānu. Līdz ar to ceturtā vieta. °Maskalāna ekipāža pirmajā braicienā uzrādīja otro lielāko ātrumu trasē sacensību laikā - 90,4 kilometri stundā.

Vēl viena Latvijas ekipāža ar pilotu Uģi Žaļimu un stūmējiem Kristapu Kalniņu, Helviju Lūsi, Raivi Zīrupu palika desmitajā vietā.

Rītdien turpat Īglsā norisināsies Eiropas kausa otrais posms četrinieku ekipāžām.

Svarīgākais