Ilmārs Bricis varētu beigt karjeru un kļūt par treneri

Latvijas titulētākais biatlonists Ilmārs Bricis apsver iespēju kļūt par kādas ārzemju izlases, visticamāk, Lietuvas, galveno treneri, tādejādi pieliekot punktu savai sportista karjerai, piektdien sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja pats biatlonists.

"Iespēja, ka es varētu kļūt par Lietuvas sieviešu izlases galveno treneri, pastāv, taču pagaidām neko vairāk pateikt nevaru. Skaidrībai vajadzētu būt tuvāko nedēļu laikā, bet pagaidām nekas nav oficiāli," portālam Sportacentrs.com sacīja Bricis. "Pārrunas ir bijušas un ne tikai ar Lietuvu, taču citas valstis šobrīd labāk nenosaukšu. Runa bijusi ne tikai par sieviešu izlašu trenēšanu,"

"Paša karjera ir atkarīga no tā, kā lietas notiks turpmāk un galvenokārt tas ir atkarīgs no Latvijas Biatlona federācijas – vai viņi kaut ko sakarīgu piedāvās vai nepiedāvās neko," biatlonists atzina, ka tas vai viņš turpinās sportista gaitas vēl ir miglā tīts.

Ilmārs Bricis ir Latvijas titulētākais biatlonists – viņš divreiz (2001., 2005.) pasaules čempionātos izcīnījis bronzas medaļas, vairākkārt kāpis uz goda pjedestāla arī Pasaules kausa sacensībās. Augstākā olimpiskajās spēlēs izcīnītā vieta ir ceturtā, ko viņš izcīnīja 2006.gadā Turīnā iedzīšanas distancē. Jāatgādina, ka Briča dzīvesbiedre Diāna Rasimovičūte ir Lietuvas biatlona izlases pārstāve.