Martins dominē 3. braucienā, līdz titulam – viens solis

Pasaules čempionātā skeletonā, kas norisinās Kēnigzes trasē Vācijā, pārliecinoši pretī pasaules čempiona titulam virzās divkārtējais Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions Martins Dukurs. Trešajā braucienā Dukurs jaunākais bija pārliecinoši ātrākais, triju braucienu summā palielinot savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju jau līdz 1.31 sekundei.

Pirmajā sacensību dienā Martins Dukurs bija pamanījies iekrāt 0.57 sekundes lielu pārsvaru, kas pirms otrās dienas sacensībām viņam ļāva justies itin komfortabli. Pirmo braucienu Martins veica ar vairākām kļūdām, taču spēja būt par 0.11 sekundēm ātrāks par vācieti Mihi Haliloviču, bet otro nobrauca teicami, sasniedzot fantastisku trases rekordu (50.67) un sperot otro soli pretī pasaules čempiona titulam. Trijnieku pēc pirmās dienas noslēdza Sandro Štīlike, bet uzreiz aiz tā – ātrākā starta īpašnieks Aleksandrs Tretjakovs (Krievija), 2008. gada pasaules čempions Kristens Bromlijs (Lielbritānija) un vācietis Franks Romels. Martina vecākais brālis Tomass ieņēma astoto vietu tikai par 0.03 sekundēm zaudējot olimpiskajam čempionam Džonam Montgomerijam.

Trešo braucienu Dukurs iesāka ar līdz šim pieticīgāko startu (4.69, vakar – 4.64 un 4.59), taču trasē brauca bez kļūdām un finišu atkal sasniedza ātrāk par 51 sekundi - 50.94. Uzreiz pēc tam brauca galvenie konkurenti, taču viņu rezultāti apliecināja, ka Dukuram patiesībā vienīgais konkurents ir viņš pats – Halilovičs braucienā zaudēja 0.74 sekundes, Štīlike – gandrīz sekundi... Tas ļāva trijniekā ielauzties krievam Aleksandram Tretjakovam, saglabājot arī labas cerības uz otro vietu.

Tomass Dukurs trešajā braucienā uzrādīja krietni pieticīgāku rezultātu nekā abos braucienos vakar, finišu sasniedzot pēc 52.25 sekundēm (vakar – 51.75 un 51.45) un jaunākajam brālim zaudējot 1.31 sekundi. Taču neskatoties uz to, Tomass spēja apsteigt Montgomeriju, bet palaida garām Metjū Antuānu, triju braucienu summā saglabājot astoto vietu, tiesa, no labāko sešinieka jau atpaliekot gandrīz sekundi. Ceturtais brauciens tiks aizvadīts plkst. 11:25.

Svarīgākais