Martins Dukurs pārliecinošs līderis pēc pirmās dienas pasaules čempionātā skeletonā

© Scanpix

Pasaules čempionāta skeletonā, kas norisinās Kēnigzes trasē Vācijā, pirmo dienu veiksmīgi aizvadījis divkārtējs Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions Martins Dukurs, kurš pēc diviem aizvadītiem braucieniem no četriem ieņem pārliecinošu pirmo vietu. Viņa brālis Tomass pagaidām ir astotais.

Pirmo braucienu Martins Dukurs veica ātrāk par visiem, finišējot pēc 51.18 sekundēm un labojot trases rekordu, kas līdz tam piederēja vācietim Mihi Halilovičam. Tieši Vācijas skeletonists, Dukuram zaudējot 0.11 sekundes, ieņēma otro vietu, bet trijnieku noslēdza Haliloviča tautietis Sandro Štīlike. Turpmākajās vietās – ātrākā starta īpašnieks Aleksandrs Tretjakovs, 2008. gada pasaules čempions Kristens Bromlijs, Franks Romels un olimpiskais čempions Džons Montgomerijs. Tomass Dukurs pirmajā braucienā ierindojās astotajā vietā, uzrādot par 0.57 sekundēm sliktāku rezultātu nekā jaunākais brālis.

Otrajā braucienā vairāki skeletonisti sasniedza trases rekordus (vispirms Romels un Tretjakovs (51.14), vēlāk arī Štīlike un Halilovičs (51.13)), kas solīja sīvāku cīņu arī Dukuram, taču Martins veica teicamu startu (4.59) un aizvadīja satriecošu braucienu, šokējot konkurentus ar jaunu trases rekordu – 50.67 sekundes! Pēc pirmās dienas tuvākais sekotājs Halilovičs atpaliek jau par 0.57 sekundēm. Trijnieku noslēdz Sandro Štīlike.

Tomass Dukurs otrajā braucienā uzlaboja startu (4.78, pirmajā – 4.84), lielāko daļu distances veica ļoti sekmīgi, pieļāva nelielas kļūdiņas, taču neskatoties uz to krietni uzlaboja savu rezultātu. Tiesa, augstāk nepakāpās, bet saglabāja astoto vietu, jo labākus rezultātus uzrādīja arī galvenie konkurenti.

Pasaules čempionāts skeletonā turpināsies piektdien, kad tiks aizvadīti pēdējie divi braucieni. Trešā brauciena sākums paredzēts plkst. 9:55, bet ceturto skeletonisti uzsāks plkst. 11:25. Braucienus tiešraidē demonstrēs kanāls "Viasat Sport Baltic".

Svarīgākais