Martins Dukurs līderis pēc pirmā brauciena Kēnigzē

Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions skeletonā Martins Dukurs veiksmīgi iesācis pasaules čempionātu Kēnigzes trasē Vācijā. Pēc pirmā brauciena no četriem Dukurs jaunākais izvirzījies līderpozīcijās, bet viņa brālis Tomass pagaidām ir astotais.

Martins Dukurs, kā Pasaules kausa līderis, uzsāka sacensības (pirmajā braucienā skeletonisti startē pēc ranga), trasi veica ar nelielām kļūdiņām, taču tik un tā finišēja ar jaunu trases rekordu – 51.18 sekundes. Tieši iepriekšējais tā īpašnieks Mihi Halilovičs pirmajā braucienā uzrādīja otro laiku, atpaliekot 0.11 sekundes.

Ātrāko starta laiku, kā ierasts, uzrādīja Aleksandrs Tretjakovs (4.60 pret Dukura 4.64 sekundēm), kurš itin sekmīgi izbrauca arī trasi, uzrādot ceturto rezultātu, tikai par 0.01 sekundi palaižot priekšā vācieti Sandro Štīliki.

Tomass Dukurs, neskatoties uz to, ka iepriekšējās dienās bija saķēris vīrusu, pirmo braucienu veica salīdzinoši sekmīgi, uzrādot astoto labāko lauku un jaunākajam brālim zaudējot 0.57 sekundes. Pavisam nedaudz Tomass atpaliek no labāko sešnieka. Otrais brauciens sāksies plkst. 12:55 pēc Latvijas laika, bet trešais un ceturtais – jau rīt.

Svarīgākais