Eiropas biatlona čempionātā ceturtā vieta latviešu sportistam Rastorgujevam

Ceturto vietu Eiropas biatlona čempionātā Itālijā 20 kilometru distancē šodien izcīnīja latviešu sportists Andrejs Rastorgujevs, kurš jaunajam čempionam Artjomam Primam no Ukrainas zaudēja 55,6 sekundes.

Andrejs Rastorgujevs trasē devās ar 21. numuru, un acīte izrādījās veiksmīga. Uz pirmo šaušanu alūksnietis ieradās ar trešo ātrāko laiku, taču viena pieļautā kļūda lika nokrist uz 33. pozīciju. Distancē Andreja solis bija pietiekami ātrs, un līdz otrajai šautuvei latvietis ieradās jau ar 15. laiku. Šaujot nekļūdīgi, izdevās pacelties jau uz septīto vietu, pie tam ātrums joprojām bija teicams, tāpēc pirms trešās šaušanas - jau ceturtā rezultāts un cerība uz medaļu.

Atkal šaujot bez kļūdām, vietu izdevās saglabāt un pa ceļam uz pēdējo ugunslīniju uz brīdi nokļūt trijniekā, taču pēdējā šaušanā nopelnītā otra soda minūte atmeta Andreju uz sesto vietu. Līdz finišam izdevās atgūt divas vietas un līdz ar to izcīnīta ceturtā vieta, 24,5 sekundes aiz labāko trijnieka. Slēpošanas ātrumā 22 gadus vecais Rastorgujevs bija otrais ātrākais aiz krieva Ustjugova, taču - pats lēnākais šautuvēs pavadītā laika ziņā, kas arī liedza apsteigt Aņevu pakāpties uz pjedestāla. Uz starta devās vēls viens Latvijas pārstāvis Toms Praulītis, taču viņš pēc otrās šautuves (tobrīd bija pieļāvis kopā trīs kļūdas) izstājās no sacensībām.

Par čempionu kļuva ukrainis Artjoms Prima, sudrabs tika krievam Jevgēņijam Ustjugovam, bet bronzas medaļu kaklā kāra Bulgārijas sportistam Krasimiram Aņevam. No citiem pazīstamiem biatlonistiem šodien sacensībās piedalījās, piemēram, vācietis Grafs (17.), austrietis Landertingers (20.) un slovēnis Dokls (22.).

IBU Eiropas čempionātā startē sportisti līdz 26 gadu vecumam.

Eiropas čempionāts, 20 km distance

V. Sportists Valsts Kļ. Rezultāts

1. Artjoms Prima Ukraina 1 58:53

2. Jevgeņijs Ustjugovs Krievija 3 +9.7

3. Krasimirs Aņevs Bulgārija 2 +31.1

4. Andrejs Rastorgujevs Latvija 2 +55.6

5. Daniels Tašlers Itālija 1 +1:31.4

6. Antons Šipuļins Krievija 2 +1:46.6

DNF Toms Praulītis Latvija