Melbārdis pasaules čempionātā bobslejā divniekiem pēc pirmās dienas devītais

Šodien ar divnieku sacensībām Kēnigzes trasē Vācijā sācies pasaules čempionāts bobslejā. Pēc pirmās dienas diviem braucieniem Oskars Melbārdis / Intars Dambis ieņem devīto vietu, bet Edgars Maskalāns/Daumants Dreiškens ierindojas 16. pozīcijā. Līderpozīcijās atrodas krievs Aleksandrs Zubkovs.

Pasaules čempionāts bobslejā divnieku sacensības notiek divas dienas sestdien un svētdien (katru dienu pa diviem braucieniem). Pirmajā braucienā ātrāko laiku finišā uzrādīja krievu Zubkova / Vojevodas ekipāža, kura savus tuvākos sāncenšus Floršucu un Kuški (Vācija) apsteidza par 0,19 sekundēm. Trešo ātrāko laiku pirmajā braucienā uzrādīja cita Vācijas ekipāža Mahata / Bredaū (+0.20).

Oskars Melbārdis / Intars Dambis pirmā brauciena startā uzrādīja otro ātrāko laiku, finišu sasniedzot septītie, no līderiem atpaliekot par 0,39 sekundēm. Otra Latvijas ekipāža Edgars Maskalāns / Daumants Dreiškens pirmajā braucienā uzrādīja 19. rezultātu (+0.79).

Otrajā piegājienā Melbārdis noslīdēja par divām vietām zemāk un pēc pirmās dienas ieņem 9. vietu, bet Maskalāns pakāpās par trim vietām augstāk un šobrīd ieņem 16. vietu.

Līderis pēc pirmās dienas ir krievs Aleksandrs Zubkovs, otro vietu ieņem šveicietis Beāts Hefti, bet trešais ir vācietis Tomass Floršics. Jau rīt atlikušie divi sacensību braucieni divniekos, bet pēc nedēļas četrinieku sacensības.

Svarīgākais