Melbārža divniekam ātrākais starts un 9. vieta Pasaules kausa posmā

Pasaules kausa septītajā posmā bobslejā, kas šajā nedēļas nogalē risinās Šveices pilsētas Sanktmoricas trasē, sestdien divnieku sacensībās Latvijas duets Oskars Melbārdis un Intars Dambis ierindojās devītajā vietā, bet par uzvarētājiem kļuva vācieši Manuels Mahata un Andreass Bredau.

Pirmo braucienu Oskars un Intars veica minūtē un 6,93 sekundēs, kas bija desmitais ātrākais rezultāts. Līderi Manuels Mahata ar līdzbraucēju Andreasu Bredau nobrauca par vairāk nekā pussekundi ātrāk (1.06.36). Edgars Maskalāns un Daumants Dreiškens pirmo braucienu veica minūtē un 7,25 sekundēs, ieņemot 17. vietu.

Otrajā braucienā līderi nemainījās, un uzvaru septītajā posmā svinēja Mahata, otro vietu atstājot šveicieša Hefti divniekam, bet trešajā pozīcijā Floršucs/Kuske no Vācijas.

Melbārdis/Dambis otrajā braucienā uzlaboja rezultātu par 0,53 sekundēm, kas ļāva pacelties uz devīto pozīciju. Jāpiebilst, ka Latvijas otrās ekipāžas starta laiks 5,17 sekundes bija absolūti labākais starp pilnīgi visiem dalībniekiem šodienas sacīkstēs. Maskalāns/Dreiškens otro braucienu veica par 0,74 sekundēm ātrāk, iespējams, pateicoties jau četras simtdaļas ātrākajam startam (5.32 pret 5.36). Tas gan nepalīdzēja pakāpties uz augšu un nācās samierināties ar to pašu 17. pozīciju.

Svarīgākais