Maskalāna četrinieks Īglsā desmitais, triumfē vācieši

Šorīt Īglsā (Austrija) aizvadītas Pasaules kausa izcīņas 5. posma sacensības bobslejā četrinieku ekipāžām. Uzvaru svinēja Vācijas pirmā ekipāža ar Manualu Mahatu priekšgalā, bet vienīgā Latvijas ekipāža ar Edgaru Maskalānu priekšgalā ierindojās desmitajā vietā.

Ātrāko laiku pirmajā braucienā uzrādīja Krievijas pirmā ekipāža ar Aleksandru Kasjanovu priekšgalā. Otro un trešo vietu ar vienādu laiku ieņēma vācietis Mahata un amerikānis Holkombs, kuri līderim zaudēja vien 0,04 sekundes. Cīņa otrajā braucienā solījās būt ļoti spraiga, jo pirmās četras ekipāžas pēc pirmā brauciena šķīra tikai 0,06 sekundes.

Pirmā brauciena uzvarētājs Aleksandrs Kasjanovs otrā brauciena startā pieļāva vairākas kļūdas un palika bez medaļas (piektā vieta). Lieliski veicot otro braucienu , uzvaru svinēja vācieša Manuela Mahatas pilotētā ekipāža, kurai sekoja viņa tautietis Tomašs Floršucss un amerikānis Stīvens Holkombs.

Edgars Maskalāns ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Raivi Broku pirmajā braucienā startēja 11. un uzrādīja tobrīd ceturto ātrāko starta laiku (5,10) un finišā bija desmitie, tobrīd apsteidzot vien ASV otro ekipāžu. Līdz pirmā brauciena beigām Latvijas ekipāža vienu vietu zaudēja, ierindojoties 11. vietā. Līderim Maskalāns finišā pēc pirmā brauciena zaudēja 0,34 sekundes. No labāko sešinieka Latvijas kvartets atpaliek par 0,15 sekundēm.

Otrajā braucienā Latvijas kvartets startēja desmitais un startā spējot nomest sekundes simtdaļu (5,09) finišā tobrīd bija līderi, salīdzinājumā ar pirmo braucienu uzlabojot laiku par septiņām sekundes simtdaļām (51,70). Divu braucienu summā latvieši pakāpās par vienu vietu augstāk (apsteidza Itālijas pirmo ekipāžu) un ierindojās desmitajā vietā, Mahatam divu braucienu summā zaudējot 0,55 sekundes.

Svarīgākais