Martins Dukurs uzvar PK posmā Kalgari

Pērnās sezonas Pasaules kausa (PK) ieguvējs, Latvijas skeletonists Martins Dukurs, izcīnījis pirmo uzvaru šosezon, triumfējot otrajā posmā Kalgari.

Martinam pēc pirmā brauciena bija septiņu sekundes simtdaļu pārsvars pār krievu Aleksandru Tretjakovu. Visi vadošie sportisti otrajā braucienā uzlaboja pirmajā braucienā uzrādītos rezultātus. Tretjakovs lieliski veica otro braucienu. Krievs par vienu sekundes simtdaļu laboja sev pašam piederošo trases starta rekordu (4.76) un kopumā nobrauca teicami.

Tas nozīmēja, ka Martinam nepieciešams ļoti labs brauciens. Pēc starta Tretjakovam zaudētas trīs sekundes simtdaļas, bet trases turpinājumā Dukurs atguva līdera pozīciju un finišu sasniedza pirmajā vietā. Martinam pirmā uzvara šosezon. Pēc šodienas sacensībām Dukurs PK kopvērtējumā ar 409 punktiem ieņem 3. vietu, par vienu punktu atpaliekot no Tretjakova un brita Kristiana Bromlija.

Atgādinām, ka Tomass Dukurs pirmajā braucienā ierindojās pēdējā 26. vietā un otrajam braucienam nekvalificējās. Tikmēr olimpiskais čempions Džons Montgomerijs (Kanāda), kurš uzvarēja pirmajā posmā Vistlerā, šoreiz mājas trasē izcīnīja tikai 11. vietu, uzvarētājam Dukuram divu braucienu summā zaudējot 1.86 sekundes. PK 3. posms notiks nākamajā nedēļā Pārksitijas trasē ASV.

"Redzēju, kā nostartēja Tretjakovs, un tas lika man nobraukt maksimāli labi otrajā braucienā. Abi braucieni šodien izdevās labā līmenī. Salīdzinājumā ar Vistleru, izdevās pielikt startā. Pirms otrā brauciena sapratu, ka nedrīkstu kļūdīties. Paldies visiem, kas mani šonedēļ atbalstīja," pēc starta teica posma uzvarētājs Martins Dukurs.

Svarīgākais