Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Martinam Siguldā otrā vieta, Tomass - sestais

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Šodien Siguldā sākusies Pasaules kausa jaunā sezona skeletonā, un par uzvarētāju kļuva krievs Ņikita Tregubovs, kurš uzvarēja abos braucienos. Savukārt abos otrajā vietā bija Martins Dukurs. Brālis Tomass ielauzās pirmajā sešiniekā, bet Ivo Šteinbergam debijā 11. vieta.

Otrajā braucienā piedalījās 21, nevis 20 sportisti, jo diviem bija vienāds laiks - britam Džekam Tomasam un ķīnietim Ženam Venjanam. Protams, mums vairāk interesēja savējie, un pirmais no latviešiem trasē devās Ivo Šteinbergs, kurš pēc pirmā brauciena bija 11. vietā, ar 0,01 sekundes pārsvaru pār britu Markusu Vaietu un 0,05 sekunžu deficītu pret austrieti Fransisu Aueru.

Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Starta ieskrējiens atkal bija lielākais pārbaudījums, un sākumā Šteinbergs no Vaieta atpalika turpat 0,4 sekundes. Tomēr pretinieks bija pielaidis kļūdas trases beigās, kamēr mājinieks aizvadīja braucienu bez liela brāķa, pamazām tuvojoties, un finišā Šteinbergs britu apsteidza par 0,18 sekundēm. Tiesa, ar labu otro braucienu nepietika, lai tiktu garām Aueram un ielauztos desmitniekā - austrietis bija par 0,3 sekundēm ātrāks nekā Šteinbergs.

"Starts nepadevās. Nemelošu, gribēju tikt desmitniekā, droši vien varēju tikt arī starp astoņiem labākajiem, bet tas viss uz starta rēķina," sarunā ar LTV7 teica Šteinbergs, norādot, ka turpinās kamanu testēšana un ka šis ir tikai pirmais pieturas punkts. Tāpat Šteinbergs sevi nosauca par pusamatieri. "Studēju, strādāju, un tad trenējos, cik ir laika. Saprotiet paši."

Tomass Dukurs pirmo braucienu pabeidza septītajā vietā, un tās saglabāšana nesagādāja nekādas problēmas, lai gan netika aizvadīts pats tīrākais brauciens. Vecākais no brāļiem par 0,69 sekundēm apsteidza vācieti Akselu Jungu, turklāt pēc tam izdevās tikt garām arī Aleksanderam Gasneram un iespraukties pirmajā sešiniekā.

Olimpiskais čempions Sunbins Juns, kurš pēc pirmā brauciena bija ceturtais, trasē sasniedza labu ātrumu un veica precīzas virāžas, piesakoties uz goda pjedestālu. Pieteikums uzreiz tika apstiprināts, jo Aleksandrs Tretjakovs pēc starta rekorda noskriešanas aizvadīja kļūdām pilnu braucienu un zaudēja 0,02 sekundes. Priekšā bija abi līderi - Martins Dukurs un pārliecinošais pirmās vietas īpašnieks Ņikita Tregubovs.

Martins trasē devās ar 0,05 sekunžu pārsvaru pār Junu, un tā nosargāšana mājiniekam nesagādāja nekādas problēmas - daudz labāks brauciens nekā pirmais, savu rezultātu uzlabojot par vairāk nekā sekundi. Otrā vieta rokā, taču Tregubova noķeršanai bija nepieciešama konkurenta rupja kļūda. Krievu sportists aizvadīja pārliecinošu braucienu, atkal sasniedzot labāko rezultātu un nodrošinot uzvaru sezonas pirmajā posmā Siguldā.

"Vizuāli līnijas varbūt bija, bet pārāk rupji uz kamanas strādāju, un tur pazuda laiks. Protams, pirmajā braucienā rupjas kļūdas, un tur palika ļoti daudz," skaidrojumu meklēja M. Dukurs. "Gaidīju vairāk. Treniņos tehnika gāja labi. Vienīgais, uz ko varu novelt, ir pats uz sevi. Iespējams, arī sacensību satraukums deva savu. Bija kaut kādas nianses, kas vēl jāmeklē, bet pats vien esmu vainīgs."

"Neesmu diži apmierināts. Vieta nav tik svarīga - tieši ar braukšanas kvalitāti, ar savu sniegumu, jo vieta ir tikai cipars. Tas, ko biju pelnījis, arī bija," teica T. Dukurs. "Pārāk daudz kļūdu mājas trasei, tas nav pieļaujams."

Pasaules kausa pirmais posms Siguldā

V Sportists Valsts Laiks
1. Ņ. Tregubovs Krievija 1:41.87
2. M. Dukurs Latvija +0.37
3. S. Juns Dienvidkoreja +0.53
4. A. Tretjakovs Krievija +0.55
5. F. Keizingers Vācija +0.98
6. T. Dukurs Latvija +1.04
11. I. Šteinbergs Latvija +2.32