Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Bobsleja izlasi turpinās vadīt Prūsis

© Scanpix/AFP

Latvijas vīriešu bobsleja izlasi arī turpmāk vadīs Sandis Prūsis. Gan Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) vadībai, gan arī pašam Prūsim ir vēlme sadarboties līdz pat 2014. gada olimpiādei Sočos, sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja LBF viceprezidents Zintis Ekmanis.

Sarunas ar Sandi Prūsi, par sadarbības turpināšanu, tika uzsāktas jau pavisam īsi pēc Vankūveras olimpiskajām spēlēm, taču ieilga un tikai aizvadītajā nedēļā LBF Valdes sēdē Prūsis tika apstiprināts par Latvijas vīriešu bobsleja izlases galveno treneri. Viņa palīgs būs Jānis Ozols.

"No abām pusēm ir vēlme, lai sadarbība turpinātos līdz pat olimpiādei Sočos, taču tas nav akmenī iekalts," sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja LBF viceprezidents Zintis Ekmanis. "Savukārt Ozolam ir neliela pieredze darbā ar sieviešu izlasi, jāsper solītis uz priekšu," piebilda Ekmanis.

Par konkrētiem mērķiem un uzdevumiem LBF Valde gan vēl neesot lēmusi. Arī par budžetu pilnīgas skaidrības vēl nav. "Varam būt droši aptuveni par 70 procentiem no nepieciešamās summas. Atlikušie 30 vēl trūkst," atklāja Ekmanis.