Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Puķītis vēlas turpināt pārstāvēt Latviju, ja šorttreka izlasei būs cits treneris

© F64

Latvijas šorttrekists Roberts Puķītis arī turpmāk tomēr pārstāvēs Latviju, sarunā ar Sportacentrs.com atklāja Latvijas Slidošanas asociācijas (LSA) valdes priekšsēdētāja Marika Nugumanova. Pats Puķītis vakarā intervijā raidījumam "Sporta studija" pauda, ka gala lēmumu pieņems līdz nākamajai pirmdienai, bet zem Latvijas karoga turpinās startēt vien gadījumā, ja izlases trenera amatu atstās Evita Krievāne.

Šodien Puķītis un Nugumanova tikās ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Ventspils sporta skolas pārstāvjiem. Šobrīd esot panākta vienošanās, ka Puķītis turpinās startēt zem Latvijas karoga. Tuvākajā laikā tikšot risināti jautājumi par to, lai nodrošinātu viņam normālus treniņu apstākļus, pastāstīja LSA valdes priekšsēdētāja, neprecizējot, kas domāts ar "normāliem treniņu apstākļiem".

"Diskusijas šodien bija daudz un dažādas. Katrs tagad zina citas puses nostāju un iespējas," skaidro Nugumanova. Kādēļ Puķītis pēkšņi bija pārdomājis un izteica vēlmi startēt zem citas valsts karoga? LSA valdes priekšsēdētāja uzskata, ka pēc atgriešanās no Phjončhanas olimpiskajām spēlēm sportists bijis emociju pārņemts. "Acīmredzot arī Ventspilī bija kādas neskaidrības par viņu."

Nugumanova piebilst, ka pēc nedēļas paredzēta vēl viena tikšanās. Varianti treniņiem Latvijā pagaidām esot dažādi, taču ir skaidrs, ka Puķītis netrenēsies Jelgavā, kur treniņus vada izlases trenere Evita Krievāne, ar kuru sportistam esot konflikts.

Atgādinām, ka pirms nedēļas Puķītis apgalvoja, ka lēmums ir par 100% galīgs. "Visam ir jāpagriežas par 180 grādiem, lai kaut kas mainītos." Kā iemeslu šādam lēmumam Puķītis minēja nesaskaņas ar LOK prezidentu Aldonu Vrubļevski un Krievāni. Puķītis minēja, ka viņam esot divi varianti sportista karjeras turpināšanai, un savu galīgo izvēli viņš cer izdarīt nākamajā mēnesī.

"Lēmums tiks apstiprināts līdz nākamajai pirmdienai. Šodien sapulcē risinājām dažādus jautājumus, lai es paliktu Latvijā. Es labprāt paliktu, bet, ja nevaru sastrādāties, došos tur, kur varu sasniegt vislabākos rezultātus. Tagad apdomāšos līdz nākamajai pirmdienai, un tad sniegšu galējo lēmumu," Puķītis teica "Sporta studijai", uzsverot, ka Krievāne slikti izturas pret Latvijas izlases sportistiem.

"Runa nav par finansiālo pusi, bet cilvēcisko faktoru," pauda Puķītis, vēlreiz uzsverot, ka Krievāne pret viņu, kurš līdz šim trenējās ārpus Latvijas, neizturas cienījami.

"Iepriekš netrenējos ar izlasi, jo pēc gada izlaišanas man vajadzēja tikt spēcīgā treniņu grupas, lai ir, kur tiekties. Nenožēloju, ka aizbraucu uz Itāliju, jo rezultāti ir acīmredzami. Tomēr turpmāk gribu trenēties ar Latvijas izlasi, ja tai būs cits treneris. Nepieciešams, lai trenerim viens sportists nav mīļāks par citu," stāstīja sportists, atklājot, ka panākta vienošanās, ka pusgada laikā tiks atrasts Latvijas izlasei jauns treneris un tas tiks meklēts ar viņa līdzdalību. "Līdz tam Latvijas šorttrekam būs piesaistīts direktors, kurš izlasi veidos kā ģimeni, lai visi sportisti ir vienādā situācijā. Vēlos, lai Latvijai būtu ļoti laba stafetes komanda, kura Pekinas olimpiskajās spēlēs var cīnīties par medaļām."

Puķītis atgādināja, ka Ungārijas stafetes komanda nebija kvalificējusies Soču olimpiskajām spēlēm, bet nesen Phjončhanā ieguva zeltu. "Ja mēs Latvijā visu izveidotu, varētu jau Pekinā cīnīties par fināla četrinieku. Lai sasniegtu augstus rezultātus, visiem jātrenējas kopā."

"Manam pagājušās nedēļas paziņojumam bija pamats. Tas nebija naudas jautājums, bet cilvēciskais faktors. Lai sasniegtu visaugstākos rezultātus, visam jābūt pilnībā ideāli," piebilda sportists.