Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Rastorgujevs izcīna 2. vietu Pasaules kausa posmā Somijā

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Kontiolahti (Somija) ar 10 kilometru sprinta sacensībām vīriešiem startējis Pasaules kausa izcīņas biatlonā 7. posms. Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sašāva visus piecus mērķus, atkal bija ātrs trasē un ar to pietika, lai izcīnītu otro vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā situācijā nebija mainījusies kopš janvāra, jo olimpiskās spēles PK izcīņā netiek ņemtas vērā. Starp galvenajiem favorītēm sprintā Kontiolahti bija Martēns Fukads, kurš slimības dēļ uz starta tomēr nedevās, Juhaness Bē, kā arī krievs Antons Šipuļins, kurš nesaņēma uzaicinājumu startēt Phjončhanā kā olimpiskais sportists no Krievijas. Andreja Rastorgujeva izredzes tika vērtētas kā septītās augstākās.

Rastorgujevam bija 12. starta numurs. Slēpošanā trases pirmajā daļā Andrejs, kā ierasts, demonstrēja labu ātrumu, kas viņam ļāva atrasties starp vadošajiem sportistiem. Guļus šaušanā Rastorgujevs aizvēra visus piecus mērķus, kas jau labs priekšnoteikums, lai Andrejs šajā vakarā varētu pacīnīties pat par medaļām.

Andrejs arī turpinājumā bija viens no ātrākajiem trasē, tādējādi viss izšķīrās otrajā šaušanā. Latvietis atkal sašāva visus piecus mērķus, kas pavēra lielisku ceļu pretim medaļai. Jāpiebilst, ka pēc veiksmīgās šaušanas Andrejam no galvas nokrita brilles, kā rezultātā tika zaudētas pāris sekundes. Finišu Rastorgujevs sasniedza 23 minūtēs un 57.4 sekundēs, kas tajā brīdī bija labākais rezultāts.

Latvijas labāko biatlonistu apsteigt izdevās tikai Antonam Šipuļinam, kurš arī precīzi šāva visas desmit reizes un apsteidza Andreju par 5.8 sekundēm. Juhaness Bē pieļāva divas kļūdas šaušanā un ierindojās ceturtajā vietā, pateicoties labākajam ātrumam slēpošanā. Trešā vieta šoreiz nekļūdīgi šāvušajam Francijas biatlonistam Kentānam Fijonam-Majē.

Vērts pieminēt, ka slēpošanā Andrejs bija par 8.7 sekundēm ātrāks nekā Šipuļins, kopumā uzrādot ceturto labāko laiku, bet 14 sekundes Krievijas sportists ieguva šaušanās.

Interesanti, ka visus mērķus Andrejam aizvērt izdevās pirmo reizi kopš 2015. gada 19. marta, kad Rastorgujevs 10/10 sašāva Hantimansijskas PK posmā. Toreiz latvietis ierindojās ceturtajā vietā, no goda pjedestāla atpaliekot nieka trīs simtdaļas.

Informācija tiks papildināta...

10 km sprints vīriešiem 2017./18. sezonā

Datums Posms Norises vieta Zelts Sudrabs Bronza
2. dec. 1. Estešunda T.Bē M.Furkads Lesers
8. dec. 2. Hohfilcene J.T.Bē M.Furkads Faks
15. dec. 3. Ansī J.T.Bē M.Furkads Gigonnā
5. jan. 4. Oberhofa M.Furkads Svensens J.T.Bē
19. jan. 6. Antholca-Anterselva J.T.Bē M.Furkads Paifers
11. feb. OS Phjončhana Paifers Krčmāržs Vindišs
8. mar. 7. Kontiolahti Šipuļins Rastorgujevs Fijons-Majē
15. mar. 8. Holmenkollena
22. mar. 9. Tjumeņa

Pasaules kausa izcīņa, 7. posms (Kontiolahti)

Datums Laiks Disciplīna Zelts Sudrabs Bronza
8. mar. 18:45 10 km sprints vīriešiem Šipuļins Rastorgujevs Fijons-Majē
9. mar. 18:45 7.5 km sprints sievietēm
10. mar. 14:40 pāru jauktā stafete
10. mar. 17:45 2 x 6 km + 2 x 7.5 km jauktā stafete
11. mar. 14:30 15 km masu starts vīriešiem
11. mar. 17:10 12.5 km masu starts sievietēm