Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Supergigantā kungiem triumfē nobraucienā kritušais Majers

© AFP/Scanpix

Agrā piektdienas rītā par Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu čempionu supergigantā vīriem kļuva austriešu kalnu slēpotājs Matiass Majers, kurš iepriekš nobraucienā piedzīvoja kritienu.

Majers pirms četriem gadiem Sočos kļuva par čempionu nobraucienā, taču atkārtot to 27 gadus vecajam sportistam neizdevās, jo tika piedzīvots kritiens. Tomēr pie medaļas, turklāt atkal zelta, Majers tāpat tika. Supergigantu Majers pieveica minūtē un 24,44 sekundēs, par 0,13 sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju.

Tas bija pieredzējušais šveicietis Beats Feucs, kurš medaļu izcīnīja arī nobraucienā, paliekot trešais. Supergigantā trešais palika norvēģis Kjetils Jansruds, kurš Sočos kļuva par čempionu šajā disciplīnā, ir divkārtējs Pasaules kausa ieguvējs un pašreizējās sezonas līderis supergiganta ieskaitē.

Soču vicečempions Endrjū Veibrehts no ASV šoreiz finišu nespēja sasniegt, tāpat kā Soču bronzas ieguvējs supergigantā Jans Hudecs no Čehijas (dalība trešo vietu ar nu jau karjeru beigušo amerikāni Bode Milleru).

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Vīriem vēl atlikušas sacensības milzu slalomā, kas norisināsies svētdienas naktī pēc Latvijas laika, ka arī milzu slalomā (ceturtdienas naktī).

Kalnu slēpošana, supergigants

V Sportists Valsts Laiks
1. M.Majers Austrija 1:24.44
2. B.Feucs Šveice 1:24.57
3. K.Jansruds Norvēģija 1:24.62
4. B.Gīzendanners Francija 1:24.82
5. A.L.Svindals Norvēģija 1:24.93
6. V.Krīhmairs Austrija 1:25.13
7. D.Pariss Itālija 1:25.18
8. A.Sanderss Vācija 1:25.21

Startēja 62 sportisti, finišēja 48.