Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Treniņbraucieni: M.Dukurs ātrākais, Juns pirms sacensībām vairs nestartē

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs aizvadīti pēdējie treniņbraucieni skeletonā vīriešiem. Martins Dukurs piedalījās piektajā braucienā, kurā bija pārliecinoši ātrākais, Tomass Dukurs abos braucienos tika labāko četriniekā, savukārt galvenais favorīts mājinieks Sunbins Juns uz starta atkal nedevās.

Martins Dukurs arī piektajos treniņbraucienos saglabāja, visticamāk, lielu rezervi startā, uzrādot astoto labāko rezultātu (4.93), bet trasē Martins bija pārliecinoši ātrākais, tuvāko sekotāju Vācijas sportistu Kristoferu Grotheru apsteidzot par 12 sekundes simtdaļām. Sestajos treniņbraucienos Martins vairs nepiedalījās. Piektajos treniņbraucienos labāko rezultātu startā (4.86) uzrādīja vācietis Aksels Jungs, kurš finišā vairs bija tikai septītais ātrākais un Martinam zaudēja 39 sekundes simtdaļas.

Jāpiebilst, ka šos treniņbraucienus izlaida iepriekš labus rezultātus uzrādījušie Riss Tornburijs (Jaunzēlande) un Doms Pārsonss (Lielbritānija), kā arī galvenais sacensību favorīts Sunbins Juns, kurš vakar startu skrēja ar milzīgu rezervi, bet trasē vienalga demonstrēja lieliskus ātrumus.

Savukārt Tomass Dukurs piedalījās gan piektajos, gan sestajos treniņbraucienos. Pirmajā braucienā šodien Tomass sasniedza piekto starta laiku (4.91), bet finišā bija ceturtais ātrākais, brālim zaudējot 19 simtdaļas. Pēdējā braucienā Tomass startu uzskrēja astoņas simtdaļas lēnāk, taču trasē demonstrēja jau nedaudz labāko ātrumu un uzrādīja trešo rezultātu. Ātrākais pēdējā braucienā bija olimpiskais sportists no Krievijas Ņikita Tregubovs, kuram Tomass zaudēja 23 simtdaļas.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Skeletona sacensības vīriešiem sāksies rīt plkst. 3:00 pēc Latvijas laika, savukārt dāmas sāks piektdien plkst. 13:20 pēc Latvijas laika. Leldei Priedulēnai treniņos attiecīgi 13., 8., 16. un 12. vieta.

5. treniņbraucieni

V Sportists Valsts Laiks
1. M.Dukurs Latvija 51.34
2. K.Grothers Vācija +0.12
3. V.Gens Ķīna +0.16
4. T.Dukurs Latvija +0.19
5. Ņ.Tregubovs OS no Krievijas +0.23
6. A.Gasners Vācija +0.39
7. A.Jungs Vācija +0.39
8. M.Antuāns ASV +0.44

6. treniņbraucieni

V Sportists Valsts Laiks
1. Ņ.Tregubovs OS no Krievijas 51.36
2. V.Gens Ķīna +0.20
3. T.Dukurs Latvija +0.23
4. V.Marčenkovs Krievija +0.32
5. K.Grothers Vācija +0.38
6. A.Jungs Vācija +0.41
7. V.Heraskevičs Ukraina +0.42
8. Dž.Raiss Lielbritānija +0.45