Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Rastorgujevs: Jau ienākot pēdējā šaušanā, varēja dzirdēt, ka citi šauj garām

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs pēc iegūtās 12. vietas Phjončhanas olimpisko spēļu iedzīšanas sacensībās izteicās, ka šīs sacensības viņam patikušas labāk nekā sprints, tomēr atkal divas kļūdas šaušanā laupījušas iespēju pacīnīties par augstāku vietu.

Runājot par slēpošanu, Andrejs atzina, ka varbūt nedaudz pietrūka pēdējā aplī, pēdējo pusotru kilometru. Bet šaušanas viņā par pēdējo šaušanu viņam ir pretenzijas pret sevi. "Bija tāds vējiņš, un līdz galam visu nenokontrolēju. Divi soda apļi laupīja iespēju cīnīties par vēl augstākām vietām."

"Pēdējā šaušanā nolēmu neriskēt, jo jutu, ka ir spēcīgāks vējš. Jau ienākot iekšā, varēja dzirdēt, ka citi šauj garām. Kopumā, protams, tie pēdējie divi neprecīzie šāvieni bija lieki. Taču vēlos pateikt lielu paldies servisa grupai. Šodien biju ātrāks uz kājām. Visi labi nostrādāja. Arī informācijas trasē bija krietni vairāk. Man deva pareizo informāciju, kas jādara tieši sacensību gaitā. Paldies visai komandai, ka palīdzēja šodien diezgan daudz.

"Sočos no 17. vietas iedzīšanā pakāpos uz devīto. Tomēr gonkas no gonkām atšķiras. Divdesmitnieks man jau patīk, secina Rastorgujevs. "Apstākļi trasē bija labi, man patika. Varēja redzēt pēc konkurentiem, ka sprintā bija papumpējušies un vairāk saguruši. Mans slēpju serviss šodien ļoti labi nostrādāja. Slēpes labi slīdēja."

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

"Nevienā brīdī spēkus netaupīju. Gribējās visu laiku pievilkt no vienas grupas uz nākamo, lai būtu tuvāk mērķiem šautuvē. Piebrauc tuvāk nākamajai grupai, tā tevi velk, un tad atliek tikai sēdēt astē. Galvenais ir pārlēkt no vienas grupas uz otru. Tādu es sev redzēju uzdevumu sacensību laikā," skaidro biatlonists.

"Jā, visiem līderiem šodien bija ļoti ātrs slēpošanas temps. Bija daudz arī tādu, kas vilka uz priekšu pārējos. Tam, kurš brauc priekšā, ir grūtāk, jo visu laiku ir pretvējš. Tāpēc cenšos noķert nākamo grupu. Piemēram, viņi ir divi, mēs esam pieci, un pēdējā grupā ātrāk ietilpst. Gonka bija laba. Viennozīmīgi patika labāk nekā sprints. Vienīgi kārtējie divi sodi pēdējā šaušanā daudz ko izteica. Apzinoties to rezultātu, viss viennozīmīgi būtu savādāk. Jābūt pārliecinātam. Jāiet un nav jābaidās šaut."