Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Zirne: Šodien devītā virāža sanāca tā, ka labāk gandrīz nav iespējams

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne pēc sacensību pirmās dienas Phjončhanas olimpisko spēļu sieviešu kamaniņu sportā atzina, ka šie bijuši viņas divi labākie braucieni šajā trasē šogad.

Šovakar Phjončhanas trasē bija viszemākā gaisa temperatūra olimpisko spēļu laikā, taču Zirne norāda, ka viņai šosezon Amerikā bijuši vēl aukstāki mači. "Leikplesidā arī bija ļoti auksts. Bet zini kā - aukstumi atšķiras. Šeit varbūt nav tik zema temperatūra, bet vējš šo aukstumu padara daudz lielāku. Leikplesidā temparatūra bija zemāka, bet nebija tik vējains."

"Jau pērn, kad februārī šeit notika Pasaules kausa posms, apstākļi bija tādi paši, turklāt devītā virāža bija vēl grūtāka. Tādēļ es šādiem apstākļiem jau biju gatava," saka Ulla. "Zināju, ka būs auksts, bet ledus būs ciets. Kad ir tik ciets ledus, pēc iespējas vairāk jābūt atbrīvotam, jāguļ un jāspiežas klāt kamanām, jo tai ir tendence visu laiku iet šķērsām."

"Šogad šajā trasē šie bija divi labākie braucieni. Otro braucienu ierindoju pirmajā vietā, bet pirmo braucienu otrajā vietā. Treniņos bija nianses, kas nesanāca trases augšdaļā. Arī šodien tur ne viss sanāca. Problēmas bija arī devītajā virāžā, bet šodien sanāca tā, ka labāk gandrīz vairs nav iespējams. Varētu vēl tikai mazliet atbrīvoties, bet tāpat bija labi."

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Pirms sezonas Ulla sev par mērķi izvirzīja olimpisko sešinieku. Lai gan sezonas laikā viņa bija tālu no sešinieka, pēc sacensību pirmās dienas tas vairs nešķiet nereāls mērķis. "Tāds mērķis man bija, bet es par to vairs tagad nedomāju. Esmu šeit un daru savu darbu. Cenšos veikt pēc iespējas labākus braucienus. Ja tas izdosies, rezultāts neizpaliks."

"Rītdien galvenais izlabot nianses trases augšdaļā un iegūt lielāku brīvuma sajūtu. It kā biju brīva, bet mazliet tomēr piečekoju. Noriskēt? Varbūt. Jāskatās pēc sajūtām," piebilst Zirne.