Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Bendika: Tik ātru iedzīšanu vēl nekad nebiju braukusi

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas biatloniste Baiba Bendika pēc iedzīšanas distances Phjončhanas olimpiskajās spēlēs norādīja, ka mainīgā vēja dēļ pirms starta nebija skaidrības - vai ir izdevies piešauties vai nē.

"Neko stipri daudz nepakāpos, bet šodien bija ļoti īpatnējs starts, kurā vispār bija ļoti sarežģīti augstu uzkāpt. Ar ātrumu distancē bija grūti kaut ko panākt, jo visām sportistēm bija liels ātrums," secina Bendika. "Tik ātru iedzīšanu vēl nekad nebiju braukusi."

"Par to, vai sacensības notiks vai nenotiks, nedomāju. Īsti pat nepieļāvu domu, ka sacensības atcels. Jā, bija liels vējš, bet nekāda oficiāla informācija par maču atcelšanu neparādījās," saka Baiba. "Piešaudē bija pavisam traki, tur bieži vien neko nevarēja saprast. Bija tā, ka pirms starta nesaproti - piešāvies vai nepiešāvies. Prieks, ka tomēr izdevās pareizi noreaģēt un diezgan labi sašaut."

"Šādos laika apstākļos man nepatīk veikt korekcijas. Vējš ir mainīgs, un griežot vari vēl vairāk nobīdīties. Trešajā šaušanā vairāk pati nepaspēju noskaņoties. Jau minēju, ka trasē ātrums bija nenormāls. Nepaspēju noorientēties. Braucu apli un pēc brīža jau atkal esi šaušanā. Organisms vēl bija stresā un nepaspēju nomierināties."

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

"Tagad jāatpūšas un jāskatās, kas atkal notiks ar laika apstākļiem. Pašreizējās prognozes liecina, ka individuālajā distancē atkal būs ļoti stiprs vējš. Cerēsim, ka būs tomēr cilvēciskāki laika apstākļi," piebilst Baiba.